FF Jaro -ennakko: ”Hyvällä tuurilla saamme neljä uutta miestä mukaan”

TPS:n kahdeksan päivän kova ottelurupeama Ykkösen kärkijoukkueita vastaan huipentuu sunnuntaina, kun FF Jaro Pietarsaaresta saapuu Veritas Stadionille vieraaksi. Ottelu alkaa Kupittaalla 2.6. klo 18.30.

Jaro kuuluu myös siihen entisten Veikkausliigajoukkueiden katraaseen, joka hamuaa takaisin pääsarjatasolle. TPS pelasi edellisen ottelunsa jo keskiviikkona Hakaa vastaan, kun taas Jaro oli tulessa kotonaan TPV:tä vastaan torstaina jääden hieman yllättäen 1-1-tasapeliin. Ottelurytmistä voi koitua pientä etua Palloseuran suuntaan.

– Me palauteltiin torstaina, perjantaina joukkue saa ansaitun vapaapäivän ja lauantaina sitten tehdään valmistava harjoitus Jaro-otteluun. Me voidaan saada pieni etu siitä, että Jaro pelasi vielä torstaina ja joutuu sen päälle vielä matkustamaan sunnuntaiksi Turkuun, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen laskeskelee.

Jaro hävisi oman matsiputkensa ensimmäisessä osiossa Hakalle kotonaan 1-3. Sen ottelun lukemat eivät kerro välttämättä ihan koko totuutta ja peli oli kaiken lisäksi erittäin kaksijakoinen.

– Haka oli Pietarsaaressa ensimmäisellä puoliajalla vahvempi, mutta Jaro otti pelin ohjat toisella jaksolla itselleen ja oli todella vahva. Silti Haka kaivoi ne ratkaisevat maalipaikat toisella puoliajalla. Haka teki maalinsa erikoistilanteista, vaikka myös Jarosta löytyy isokokoisia pelaajia. Eli, kokonaisuudessaan se meni vähän saman kaavan mukaan kuin meidän Haka-pelimme torstaina, Pikkarainen summaa.

– Jarossa on ennen kaikkea hyviä yksilöitä, mutta joukkuepelaaminen ei ole ihan niin selkeää kuin vaikka Hakalla. Jaron meksikolaiset ovat todella arvaamattomia ja ryhmässä on myös paljon liigakokemusta. Taitava Washilly Tshibasu tulee lujaa oikealta laidalta ja siihen asiaa täytyy kiinnittää erikseen huomiota, Pikkarainen tietää.

– Erot kärkijoukkueiden kesken ovat aika pieniä. Haka voitti meidät ja Jaron, mutta nekin ottelut olisivat voineet päättyä myös toisin. Meillä on oma tapamme pelata jalkapalloa ja luotamme siihen. Varmaan mikään joukkue ei ole vielä ihan valmis ja meilläkin on paljon vielä töitä edessämme, hän painottaa.

TPS menetti Hakaa vastaan aivan viime hetkellä kokoonpanostaan pelaajia. Pikkarainen painottaakin, että hänen suurimmat haasteensa ovat siinä, keitä pelaajia lopulliseen kokoonpanoon nimetään. Kapteeni Sami Rähmösellä on lievä nivusvamma, jonka kanssa edetään niin sanotusti päivä kerrallaan. Takareittään poteva Jonni Peräaho oli keskiviikkona kokoonpanossa mukana lähinnä kosmeettisista syistä.

– Hyvällä tuurilla saamme neljä uutta miestä sunnuntaina mukaan. Samin ja Jonnin vaivojen päälle Jani Virtanen ja Albijon Mucazi ovat olleet kuumeessa ja heidän toipumistaan tarkkaillaan, Pikkarainen tarkentaa.

Mika Ääritalo pelasi keskiviikkona flunssaisena ja hän tuli vaihtoon sen vuoksi. Sunnuntai tulee hänen osaltaan todennäköisesti liian nopeasti. Mitään riskejä emme ota. Lisäksi Tomas Hradecky tekee tuloaan ja hän saa todella pitkän tauon jälkeen ottelutuntumaa reservijoukkueestamme, hän vielä lisää.

Laitapuolustaja Tatu Varmanen joutuu toistaiseksi olemaan poissa pelikentiltä verenkiertoon levinneen bakteeri-infektion vuoksi.

Yksittäiset otteluliput ennakkoon: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-ff-jaro-lippuja/251363

HUOM! Ennakkolippujen myynti alennetuin hinnoin päättyy ottelupäivää edeltäneen vuorokauden päätyttyä (la 1.6. klo 23.59).

Lisää uutisia