FC TPS Turku Oy julkaisi tilikauden 2022 tuloksen sekä nimitti uuden hallituksen

TPS Jalkapallon taustayhtiö, FC TPS Turku Oy, järjesti vuoden 2023 yhtiökokouksen Vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa tiistaina 30.5.2023.

Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Ruohola valittiin yhtiökokouksen puheenjohtajaksi ja hänen johdollaan käytiin läpi varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat sääntömääräiset asiat.

FC TPS Turku Oy:n tilikauden 2022 tulokseksi muodostui -535 510 euroa. Yhtiön liikevaihto oli noin 1,05 miljoonaa euroa. Liikevaihto tippui edelliseen, Ykkösessä pelattuun kauteen 2021 nähden noin 43 000 euroa.

– Juhlakausi oli urheilulliselta puolelta iso pettymys, kun tavoitteenamme oli palata takaisin Veikkausliigaan, mutta epäonnistuimme siinä. Teimme joukkueeseen ja sen ympäristöön taloudellisia panostuksia jo budjetointivaiheessa, mutta sen lisäksi tuli myös kauden aikana vielä yllättäviä kustannusylityksiä, joten taloudellisessakin mielessä kausi oli haasteellinen. Henkilöstökulujen lisäksi ottelutapahtumakulut olivat selkeästi suuremmat kuin aikaisempina kausina, kertoo FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Janne Kytölä.

– Kaiken kaikkiaan yhtiön tulopuoli pysyi edelliseen, Ykkösessä pelattuun kauteen 2021 nähden miltei samana, mutta liiketoiminnan muut tuotot, jotka koostuvat pääasiassa pelaajakaupoista, pienenivät edelliskauteen verrattuna n. 150 000 euroa.

– Saimme kuitattua viime tilikauden tappion pääosin suunnatulla osakeannilla ja pääsimme aloittamaan tämän uuden tilikauden taloudellisessa mielessä kohtuullisen hyvästä tilanteesta. Lisäksi meillä ei ole pitkäaikaista eikä lyhytaikaista vierasta pääomaa rahoituslaitoksilta, joten yhtiö on käytännössä velaton, sanoo Kytölä.

Yhtiökokous valitsi FC TPS Turku Oy:lle uuden hallituksen. Yhtiön hallitukseen valittiin vanhoina jäseninä Jouko Peräaho, Mika VesaOlli-Pekka SaarioRaimo Rytö ja Tommi Suominen. Hallituksen uusiksi jäseniksi kutsuttiin Marko Rajamäki ja Petteri Viljanen.

Hallituksen järjestäytymiskokouksessa hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Jouko Peräaho ja varapuheenjohtajaksi Petteri Viljanen.

Lisää uutisia