FC Lahti järjesti Marco Casagrandelle kitkerän jäähyväispelin

FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Marco Casagrande jätti tänään jäähyväiset Kupittaalle oltuaan viimeistä kertaa virassaan TPS:n kotiottelussa. Hän siirtyy vajaan kahden viikon päästä Suomen Palloliiton pääsihteeriksi. Casagrande palveli seuransa edustusjoukkuetta yli 20 vuoden ajan ensin pelaajana, sitten valmentajana ja urheilutoimenjohtajana ja viimeiset vuodet toimitusjohtajana. TPS-kannattajat muistivat väistyvää toimitusjohtajaa hienolla Casa Nostra -tifolla ja koko Kupittaa hurrasi, kun tämä todellinen TPS-ikoni kukitettiin ja palkittiin ennen ottelua.

FC Lahti oli tänään ikävä vieras ja päätti ottelun kitkerimmällä mahdollisella tavalla tekemällä 1-2-voittomaalin ottelun lisäajalla. Lahti oli ensimmäisellä puoliajalla parempi, mutta TPS sai juonesta kiinni toisella puoliajalla.

FC Lahti meni johtoon jo 7. minuutin kohdalla, kun kesän nuori komeetta Loorents Hertsi nosti pallon rankkarialueen rajalta verkkoon tolpan kautta.

– Ihan harjoiteltu kuviohan se oli, 20-vuotias lahtelainen huikkasi ottelun jälkeen.

TPS nousi ansaitusti tasoihin 75. minuutin kohdalla. Roope Riski passasi ja Wayne Brown nosti pallon hallitusti ohi Lahden maalivahti Jesse Jorosen, joka pelasi viimeistä otteluaan vieraiden paidassa ennen paluutaan Fulhamiin Englantiin.

Sen jälkeen TPS sai pari armotonta myllyä Lahden maalille. Vaihdosta kentälle tullut puolustaja Jaakko Nyberg kävi oikealla poimimassa Brownin pitkäksi menneen kulman, pisti naruun yhden lahtelaispuolustajan ja pisti matalan pallon luukulle. TPS pääsi yrittämään parista metristä neljä kertaa, mutta aina edessä oli joko Joronen tai joku Lahden kenttäpelaaja. Lopuksi pallo painui tolppaa nuollen ohi.

Nyberg käynnisti myö seuraavaan hyökkäyksen ja tällä kertaa vasemmalta, mutta jälleen Lahden puolustus torpedoi TPS-yritykset.

– En ne olleet tarpeeksi hyviä syöttöjä, koska ei niistä tullut sitä odotettua tulosta. Voitoista tässä vaan pelataan, kokenut Nyberg manasi.

Ja sitten aivan lopussa iski Lahti. Jean-Fridolin Nganbe-Nganbe keskitti ja hyökkäyksen tueksi noussut Markus Joenmäki puski pallon verkkoon. Koko Kupittaa hiljeni sen jälkeen täysin.

– Tulosta tässä pelataan ja meille ei jäänyt mitään käteen. Oltaisiin paremmalla tuurilla voitu tehdä johtomaali tasoituksen jälkeen, mutta se on jossittelua. Me menemme huomenna taas harjoittelemaan ja meillä on mahdollisuus näyttää osaamistamme seuraavan kerran Espoossa viikonloppuna, TPS-luotsi Marko Rajamäki totesi vakavana.

– Tepsin tasoituksen jälkeen elettiin ottelun kuolemanhetkiä, mutta niistä selvittiin ja pystyttiin vielä painamaan pallo kerran TPS:n päätyä iskemään se voittomaali jo vähän mahdottomasta tilanteesta, FC Lahden valmentaja Juha Malinen kiitteli huojentuneena.

Ottelun dramaattisimmat hetket koettiin 42. minuutin kohdalla, kun Nganbe-Nganbe taklasi TPS:n Kennedy Eriban kohtalokkaasti nurin. Tilanteen seurauksena Kennedy loukkaantui todella vakavasti. Kennedy kuskattiin ambulanssilla jatkohoitoon.

– Luita on rikki ja tämä kausi on paketissa, se on varmaa. Lääkärimme sitten antaa tarkemman lausunnon aikanaan, Rajamäki huokasi.

Myös ensimmäistä kertaa avauksessa kotikentällään esiintynyt puolustaja Ville Starck joutui jättämään kentän ennen aikojaan, mutta hänen kohdallaan ei ollut kyse todennäköisesti mistään vakavammasta. Starck esiintyi kentällä todella upeasti ennen pakollista vaihtokomennustaan.

Lisää uutisia