FC Lahti -ennakko: ”Tavoitteena saada vielä vierasvoitto muualtakin kuin Turusta”

Jalkapallon Veikkausliigakautta 2018 on jäljellä enää neljä kierrosta, eli jaossa on siis edelleen kaksitoista pistettä.

TPS matkustaa kauden neljänneksi viimeisellä kierroksella FC Lahden vieraaksi Päijät-Hämeen pääkaupunkiin. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran Veikkausliigan avauskierroksella Lahdessa huhtikuun alussa. TPS oli silloin hallitsevampi osapuoli ensimmäisellä puoliajalla, mutta kotijoukkue karkasi toisella puoliajalla 3-0-johtoon. TPS löi vielä kovan loppukirin siihen päälle ja kavensi tilanteeksi 3-2. Tasapeliin paukut eivät kuitenkaan enää riittäneet. Kesäkuun puolessa välissä joukkueet jakoivat Turussa pisteet loppulukemin 1-1.

Mitalikamppailuissa koko alkukauden mukana ollut FC Lahti on hyytynyt loppukesästä melko radikaalisti. Joukkue ei ole voittanut Veikkausliigassa viimeiseen kymmeneen kierrokseen yhtään ottelua. Edellinen voitto tuli 22. heinäkuuta, kun IFK Mariehamn kaatui Lahdessa 2-0-luvuin. FC Lahti pelasi edellisen Veikkausliigaottelunsa keskiviikkona Turussa, häviten FC Interille Veritas Stadionilla maalein 2-0.

TPS pelasi sunnuntaina IFK Mariehamnia vastaan vieraissa 2-2-tasapelin. Sitä ennen kaatui FC Inter Turun hegemoniakamppailussa Mika Ääritalon maalilla 1-0. TPS:n vierassaldo tältä kaudelta on varsin vaatimatonta luettavaa. Ainoa vierasvoitto on tullut FC Interistä huhtikuussa, mutta sekin vierasottelu pelattiin TPS:n kotikentällä Veritas Stadionilla. Tasapelejä on tullut kolme, RoPS:ia, IFK Mariehamnia ja PS Kemiä vastaan. TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen painottaakin, että raitapaitojen tavoitteena on saavuttaa voitto Veikkausliigassa vielä Turun ulkopuolellakin.

Laurikainen ennakoi muutenkin sunnuntain FC Lahti -ottelua ja kertoo siihen valmistautumisesta. Hän tuo esille samalla iloiset uutisensa joukkueen kokoonpanon suhteen. Päävalmentajalla kun on vaihteeksi varaa jopa hieman valita pelaajia siihen lopulliseen pelaavaan kokoonpanoon.

Ènnakko TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/fc-lahti-ennakko-tavoitteena-saada-viela-vierasvoitto-muualtakin-kuin-turusta/

FC Lahti-TPS alkaa Lahden Kisapuistossa sunnuntaina 30.9. klo 18.30.

FC Lahti-TPS on myös Veikkauksen pitkävetokohteena.

Ruutu+ esittää kaikki Veikkausliigan ottelut myös kaudella 2018. Kaikki 198 ottelua esitetään netissä selostettuina monikameralähetyksinä hintaan 9,95 €/kk. Pääset katsomaan myös FC Lahti-TPS -ottelua osoitteessa: https://www.ruutu.fi/stream/3287974

Lisää uutisia