FC Honka -ennakko: ”Me vedetään huikea show ja toivottavasti pisteet jää tänne!”

Naisten liiga jatkuu taas viikon tauon jälkeen Turussa, kun TPS saa vieraakseen FC Hongan. TPS katkaisi viime viikonloppuna kolme matsin pituisen tappioputkensa, kun sarjanousija IK Myran sai kyytiä lukemin 4-0. TPS takoi kaikki maalinsa reilussa puolessa tunnissa ottelun alkuun. Katja Hakala ja Emilia Ukkonen latoivat molemmat kaksi osumaa. Maalijuhla tuli todella tarpeeseen, sillä TPS:llä on ollut haasteita viimeistelyn kanssa alkukierroksilla.

Hieman vähemmälle huomiolle on jäänyt taas se tosiasia, että TPS on päästänyt Naisten liigassa kaikkein vähiten maaleja toistaiseksi. Vaikka joukkueiden ottelumäärät vaihtelevat jonkin verran, on Tepsin puolustus suorittanut koko ajan tasaisen hyvin. Viimeisenä lukkona on ollut maalivahti Siiri Välimaa, joka on ollut erittäin vakuuttava.

Tepsin lauantainen vieras FC Honka on tuttuun tapaan Naisten liigan kärkikamppailussa mukana. Espoolaiset ovat purjehtineet vakuuttavasti sarjakakkoseksi ja ainoat pistemenetykset ovat tulleet HJK:lle ja Ilvekselle. Honka hävisi tappioitta etenevälle Klubille kotonaan niukasti 2-3 ja Ilvestä vastaan joukkue nuhjasi Tampereella maalittoman tasapelin.

Hongassa pelaa TPS-kannattajille monta tuttua pelaajaa. Joukkueen maalilla torjuu Milla-Maj Majasaari, joka edusti TPS:ää kausina 2016-18. Viime kaudeksi TPS:stä Honkaan siirtyivät myös puolustaja Alina Schrey ja keskikenttäpelaaja Wilma Spets. Schrey edusti Palloseuraa kuuden kauden ajan ja Spets viimeiset kolme kautta. Helmareihin noussut puolustaja Elli Pikkujämsä siirtyi Tepsistä Honkaan jo kauden 2017 jälkeen. Myös TPS:n viime kauden paras maalintekijä, Tiia Savolainen, siirtyi yhden mutkan kautta espoolaisseuran riveihin. Ja se mutka oli PK-35 Vantaa.

Kirkkonummelta kotoisin oleva TPS-laituri Katja Hakala siirtyi raitapaitoihin kaudeksi 2018. 23-vuotiaan Hakalan viime kausi alkoi TPS-paidassa koko liigauran ensimmäisellä maalilla, kun Palloseura kohtasi Ilveksen Tampereella kauden avauskierroksella. Sen jälkeen Hakalan kausi katkesi kuin seinään ja syynä oli polvivamma. Tämän kovan onnen soturin polvi operoitiin viime vuonna jo kolmannen kerran, mutta niin vaan hän palasi jälleen kerran sinnikkäästi pelikentille takaisin. Uransa parasta kautta pelaavan Hakalan liigastartti on ollut todella lennokas ja viiden ensimmäisen ottelun saldo on jo kolme tehtyä maalia. Hakalalla ei ole muutenkaan tekemisen puutetta, sillä liigatason jalkapalloilun lisäksi hän työskentelee pankissa sekä opiskelee Turun Kauppakorkeakoulussa.

Hakala on juuri oikea pelaaja arvioimaan FC Hongan joukkuetta, sillä se oli hänen edellinen seuransa ennen TPS:ää: https://tpstv.fi/fc-honka-ennakko-me-vedetaan-huikea-show-ja-toivottavasti-pisteet-jaa-tanne/

TPS – FC Honka lauantaina 18.5. klo 16.00 – tervetuloa!

Mikäli et jostain syystä ehdi paikan päälle, Elisa Viihde (9,90 € / kk) näyttää TPS – FC Honka -ottelun suorana: https://elisaviihde.fi/sport/2019-5-18-TPS-Honka/4b162b35-7ecb-461f-9470-0e1e1b9b52ac

Lisää uutisia