FC Haka juniorit -ennakko: ”Kenraaliharjoitus, mutta myös kilpapeli”

Turun Palloseuran miesten edustusjoukkue aloittaa tänään torstaina pelit Suomen Cupissa. TPS kohtaa Valkeakoskella kello 19 alkavassa ottelussa FC Haka juniorit, joka on miesten Kolmosessa pelaava Hakan reservijoukkue.

Suomen Cup palautettiin tälle vuodelle takaisin juurilleen cup-muotoiseksi kilpailuksi. Pelit Suomen Cupissa jatkuvat vain voitolla – tulos tai ulos.

Tämän päivän cup-peli on Tepsille viimeinen ennen maanantaina alkavaa Ykkösen sarjakautta.

–  Kyseessä on kenraaliharjoitus maanantaiseen kauden avaukseen EIF:ää vastaan, mutta myös kilpapeli. Tärkeintä on päästä jatkoon cupissa. Täytyy hieman miettiä fyysistä rasitusta tiettyjen pelaajien osalta, koska näiden kahden pelin välissä ei ole montaa päivää, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson sanoo.

– Lähdemme voittamaan ja tekemään kentällä niitä juttuja, mitä haluamme tehdä myös Tammisaaressa EIF:ää vastaan, Johansson jatkaa.

Turun Palloseuran joukkueessa on tällä kaudella sekä kokemusta että nuoruutta. Nuoreen kaartiin kuuluu 19-vuotias toppari Roope Pakkanen. Hän aloitti jalkapallon harrastamisen Liedon Pallossa, mutta siirtyi jo juniori-iässä Turun Palloseuraan ja on kulkenut TPS:n junioripolun läpi edustusjoukkueeseen asti. Pakkanen odottaa jo Ykkösen debyyttiä innolla.

– Toivottavasti debyytti tulee mahdollisimman pian ja pääsen pelaamaan paljon minuutteja tällä kaudella. Paljon pitää tehdä töitä ja näyttää valmennukselle, että ansaitsee pelipaikan. On tämä kivaa aikaa, Pakkanen tuumaa.

TPS matkaa Valkeakoskelle Suomen Cupin otteluun 17 pelaajan kokoonpanolla. Pelistä on sivussa viisi pelaajaa.

Onnipekka Pajula loukkasi itseään harjoituksissa ja on sivussa arviolta kaksi kuukautta. Pajulalla on leikkaushoitoa vaativa vamma. Juri Kinnusella on lihasvamma, eikä hän ole ainakaan nyt Valkeakoskella mukana. 

HJK Klubi 04 -harjoitusottelussa loukkaantuneella Samba Bengalla on lääkärintarkastus ensi viikolla. Bengan tilanne ei kuitenkaan ole niin paha kuin miltä ennakkoon näytti ja senegalilaistoppari on jo pystynyt tekemään erilaisia harjoitteita treeneissä.

Olli Jakonen ja Demba Savage ovat harjoitusvahvuudessa, mutta eivät ole mukana ottelussa FC Haka junioreita vastaan. Heidän tilanteensa EIF-pelin suhteen selviää viikonloppuna.

Videolla Jonatan Johanssonin ja Roope Pakkasen mietteet:


Ruutu näyttää FC Haka juniorit – TPS -ottelun suorana lähetyksenä: https://www.ruutu.fi/stream/4064210

Lisää uutisia