FC Haka -ennakko: Matej Hradeckyn paluu osuu Ykkösen kärkikamppailuun!

Turussa pelataan lauantaina Jalkapallon Ykkösen puhdasverinen kärkikamppailu, kun sarjakakkonen TPS lähtee haastamaan tukevassa sarjajohdossa olevaa FC Hakaa. TPS:n ja Hakan väliset kohtaamiset kuuluvat myös suomalaisen seurajalkapallon klassikko-otteluihin. TPS – FC Haka alkaa Kupittaan Veritas Stadionilla lauantaina 20.7. klo 17.00.

Teemu Tainion valmentama FC Haka on painanut Ykkösen kärjessä todella vakuuttavasti koko kauden. Sen ainoat säröt ovat kaksi maalitonta vierastasapeliä, ensimmäinen tapahtui Oulussa ja jälkimmäinen Kajaanissa.

Myös TPS:llä on hieno neljän matsin mittainen voittoputki takanaan. Raitapaidat ovat jyränneet altaan EIF:n, TPV:n, AC Kajaanin sekä viimeksi AC Oulun. TPS olisi ollut nykyisellä pistetahdillaan aikaisempina kausina Ykkösen piikkipaikalla, mutta kun Hakan meno on ollut vieläkin tehokkaampaa.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Kupittaalla Haka kaivoi pisteet Tepsiltä Salomo Ojalan voittomaalilla. Lauantain panoksia kuvaa numerosarja 4 – 7 – 10. Jos TPS katkaisee Hakan tappiottomien otteluiden sarjan, kutistuu joukkueiden välinen ero enää neljään pinnaan. Tasapelillä marginaali on edelleen se seitsemän pistettä. Jos Haka voittaa, venyy joukkueiden välinen ero jo kymmeneen pisteeseen.

Vaikka Ykkönen on vasta hieman yli puolen välin, antaa lauantainen TPS – FC Haka -ottelu vahvasti jo suuntaa sille, karkaavatko valkeakoskelaiset lopullisesti omille teilleen ja kohti Veikkausliigan suoran nousijan paikkaa. TPS ja Haka kohtaavat vielä kertaalleen Valkeakoskella torstaina 19.9.

Ykkönen on ollut tällä kaudella todella yllätyksellinen sarja. Aika harva osasi ennustaa, että Haka ja TPS pystyvät repimään jo tässä vaiheessa näin paljon kaulaa muihin joukkueisiin. Nousukamppailuun povatut FC KTP ja AC Oulu ovat jo hämmentävän paljon kärkikaksikkoa jäljessä. Kuka olisi uskonut, että suurin nousijasuosikki AC Oulu on jo tässä vaiheessa kautta jäänyt peräti 21 pistettä sarjajohtajasta? Positiivisin yllättäjä on ollut kärkikaksikon lisäksi sarjanousija MuSa, joka jakaa sarjan kolmannen sijan yhdessä FF Jaron kanssa. MuSa ja Jarokin ovat yhden ottelun enemmän pelanneina edelleen seitsemän pistettä TPS:n takana.

TPS saa lauantaiksi todellisen jokerikortin, kun keskikenttäpelaaja Matej Hradecky tekee odotetun paluun joukkueensa kokoonpanoon. Jo kaudella 2015 TPS:ää kipparoinut Hradecky on kulkenut todella pitkän tien loukkaantumisten ja operaatioiden jälkeen jälleen pelikuntoon. Näyttöhalut ovat ymmärrettävästi hurjat 2,5 vuoden jälkeen. Hradecky myöntääkin, että tunteet saattavat nousta pintaan lauantaina.

AC Oulu -ottelussa rajun iskun päähänsä saanut Eliécer Espinosa on harjoitellut lääkärin luvalla muun joukkueen mukana, mutta hän on vielä vältellyt kovempia kontakteja. Ilman varsinaisia vammoja tärskystä selvinnyt Espinosa käy kuitenkin vielä perjantaina lääkärintarkastuksessa ja hänen lopullinen pelikuntonsa selviää silloin.

Kokenut keskikenttäpelaaja Mika Mäkitalo potee takareittä ja hän jättänee lauantain pelin väliin. Tomas Hradecky jatkaa puolestaan mukana joukkueharjoituksissa, mutta hän ei ole vielä pelikuntoinen. TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen vahvistaa, että TPS:n muu terveystilanne näyttää tällä hetkellä erinomaiselta.

Toppari Otto Schultz jatkaa sen sijaan pelejään Kakkosen tasolla Rauman Pallo-Iiroissa. 21-vuotias Schultz ei ainakaan tällä kaudella enää TPS:ään palaa, vaan hän on tästä eteenpäin raumalaisjoukkueen oma sopimuspelaaja.

Hradeckyn ja Pikkaraisen haastattelu TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/fc-haka-ennakko-matej-hradeckyn-paluu-osuu-ykkosen-karkikamppailuun/

Yksittäiset liput ennakkoon TPS – FC Haka -otteluun: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-fc-haka-lippuja/251369

TPS – FC Haka on myös Veikkauksen Vakion pelikohteena: https://www.veikkaus.fi/fi/vakio

Elisa Viihde esittää kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut kaudella 2019. Kaikki Ykkösen 135 ottelua esitetään netissä selostettuina hintaan 9,90 € / kk.

Pääset katsomaan myös TPS – FC Haka -ottelua osoitteessa: https://elisaviihde.fi/sport/2019-7-20-TPS-Haka/b36471a2-6994-4c5a-89a2-7162bf074d69

Tervetuloa Ykkösen kärkikamppailuun!

Matej Hradeckyn kuvia median käyttöön

Lisää uutisia