Eveliina Heinonen ja Saga Hakonen kauden 2023 kattaviin sopimuksiin TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kauden 2023 kattavat sopimukset Eveliina Heinosen, 19, ja Saga Hakosen, 21, kanssa. Laitapelaaja Hakonen edusti TPS:ää jo viime kaudella Naisten Ykkösessä, keskikenttäpelaaja Heinonen puolestaan tekee muutaman vuoden jälkeen paluun TPS-paitaan.

Eveliina Heinonen teki liigadebyyttinsä Tepsissä 16 vuoden ikäisenä kaudella 2020. Kaudeksi 2021 hän siirtyi Helsingin Palloseuran Kansallisen Liigan joukkueeseen, jonka sopimuspelaaja Heinonen on viimeiset kaksi vuotta ollut. Viime kaudella hän pelasi isossa roolissa Naisten Ykkösessä lainalla EBK:n joukkueessa. Turusta kotoisin oleva Heinonen tekee paluun TPS:ään ja kotikaupunkiin erittäin hyvillä mielin.

– Paluu Turkuun ja Tepsiin tuntui tässä kohtaa kaikin puolin hyvältä ajatukselta. Olen päässyt tosi hyvin joukkueeseen mukaan. Tulevan kauden tavoitteeni on saada ehjä kausi ja mahdollisimman paljon peliminuutteja, Heinonen kertoo.

Heinonen on edustanut Suomea tyttöjen maajoukkueissa. TPS:n päävalmentaja Akusti Salosen mukaan Heinonen on taitava nuori pelaaja, jonka parhaat pelit ovat vielä edessäpäin.

– Eveliina on lahjakas nuori pelaaja, jolla on vielä paljon kehityspotentiaalia. Hän on nyt talven harjoituskaudella tullut erittäin hyvällä asenteella mukaan joukkueeseen. Näkee, että hänellä on kova halu kehittyä pelaajana. Eveliina on hyvin liikkuva pelaaja, joka pystyy omalla henkilökohtaisella taidollaan ratkaisemaan tilanteita kentällä meidän eduksemme, luonnehtii Salonen.

Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva Saga Hakonen aloittaa nyt toisen kautensa Turun Palloseurassa. Viime kaudella Hakonen pelasi TPS:n riveissä kymmenessä ottelussa Naisten Ykkösessä. Tuleva kausi on Hakosen uralla uusi steppi, sillä edessä ovat ensimmäiset liigapelit.

– Olen tosi innoissani jatkosopimuksesta ja tulevasta liigakaudesta. Kansallisessa Liigassa eteen tulee varmasti kovatempoisia pelejä, mutta otan sen mielenkiintoisena uutena haasteena vastaan, Hakonen tuumaa.

Uran ensimmäiseen liigakauteen valmistautumista helpottaa Hakosen mukaan se, että joukkueen pelitapa, joukkuekaverit ja päävalmentaja ovat entuudestaan tuttuja. Päävalmentaja Salonen uskoo Hakosen ottavan jälleen tulevan kauden aikana seuraavat kehitysaskeleet pelaajana.

– Saga otti isoja kehitysaskelia viime vuonna, ja positiivisin kehitysodotuksin suunnataan hänen kanssaan myös tulevaan kauteen. Saga on periksiantamaton luonne. Hän taistelee tilanteet aina loppuun asti. Hänellä on vahvuuksia niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankin, mikä tekee hänestä monikäyttöisen laidan yleispelaajan.

Yhteistä Hakoselle ja Heinoselle on, että molemmat pystyvät pelaamaan useammalla eri pelipaikalla. Heinonen on pelannut keskikentän keskustassa, kymppipaikalla ja hyökkääjänä. Hakonen puolestaan pystyy pelaamaan niin keskikentän laidalla kuin laitapuolustajanakin. Päävalmentaja Salonen näkee merkittävän arvon siinä, että joukkueessa on monipuolisia pelaajia.

– Se on selvää, että pitkän kauden aikana poissaoloja tulee ja kokoonpano tulee elämään. Aina ei myöskään pelata välttämättä samalla ryhmityksellä jokaista peliä. On monessakin mielessä tärkeää, että joukkueessa on pelaajia, joita voi peluuttaa useammalla eri pelipaikalla, Salonen sanoo.

Valokuva median käyttöön


Kausikortit Kansallisen Liigan kaudelle 2023 ovat myynnissä! TPS:n naisten edustusjoukkueen kausikortin voit tilata Lyyti-pavelun kautta. Kausikortin hinta on 50 €.

Lisää uutisia