Eurooppa-liigassa pettyneet TPS ja Honka kohtaavat sunnuntaina

Saman karun kohtalon UEFA Eurooppa-liigassa kokeneet TPS ja FC Honka iskevät yhteen Espoossa sunnuntaina. Molemmat joukkueet tippuivat kilpailun toisella karsintakierroksella, Honka häviten kamppailunsa walesilaiselle Bangor Citylle yhteismaalein 2-3 ja kuten kaikki varmasti muistavat TPS koki karvaan tappion vierasmaalisäännöllä Cercle Bryggelle. Molemmat joukkueet lähtevät siis sunnuntaina karistamaan harteiltaan euro-pettymisiään.

FC Honka on Veikkausliigassa kuitenkin kakkosena, vaikka onkin esiintynyt liigassa hieman vaihtelevasti. Voittoja espoolaiset ovat keränneet seitsemän, tasureita on kolme ja tappioita on kertynyt neljä. TPS aiheutti Hongan tappioista sen ensimmäisen ja muut tappiot ovat tulleet Interille, TamU:lle  ja AC Oululle.

TPS:n ja Hongan ottelut ovat viime vuosina olleet kovin tasaisia. Tällä kaudella TPS vei Kupittaalla voiton Hongan nenän edestä Toni Kolehmaisen maalilla. Viime kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset päättyivät maalittomiin tasapeleihin. Kaudella 2008 Espoossa päädyttiin 2-2 -tulokseen ja kotoisalla Kupittaalla TPS vei ottelun 2-1, vaikka silloinen TPS-toppari Kiko lensikin ottelusta ulos punaisen kortin saattelemana. Kaudella 2007 taas molemmat ottelut Honka vei melko suvereenisti. Kupittaalla TPS otti käkeen 1-3 ja Espoossa lukemat olivat isännille 2-0. 2006 Hongan ensimmäisellä kaudella liigassa voitot menivät tasoihin, molemmille siis yksi. TPS vei pisteet Espoosta Mikko Hyyrysen maalilla, mutta Kupittaalla Honka löi voittotahdit Hermanni Vuorisen ja Peke Huuhtasen maalailla.

Tällä kaudella Hongan tehokkain pelaaja on ollut Jami Puustinen, joka on tanssahdellut maalin merkiksi jo kahdeksan kertaa ja ”J-Nam” onkin liigan maalipörssin kakkosena. Toinen Honka-kärki Hermanni Vuorinen on kärsinyt loukkaantumisista ja onnistunut iskemään yhden maalin.

TPS-kannattajat järjestävät linja-autokyydin FC Honka – TPS -matsiin. Lähtö Espooseen on Pikku-Torren (Yliopistonkatu 30) edestä kello 16. Mukaan pääsee myös matkan varrelta (esimerkiksi Paimio, Salo, Lohja) Hintaa reissulle tulee noin 25 euroa, sisältäen matkat ja ottelulipun.
Ilmoittautumiset: info@tps-kannattajat.net tai http://tps-kannattajat.net/keskustelu/viewtopic.php?f=29&t=582

Lisää uutisia