Entinen mestaripelaaja Rauli Nummi on menehtynyt

TPS:n entinen Suomen mestaripelaaja ja kapteeni Rauli Nummi on menehtynyt 73 vuoden iässä.

Rauli Nummi oli Itäisen Pitkänkadun kasvatteja ja hän liittyi TPS:n riveihin jo D-juniori-ikäisenä. Siitä alkoi hieno ja menestyksekäs pelaajaura, jonka loppusaldoksi tuli 382 pelattua ottelua TPS:n edustusjoukkueessa. Nummi edusti koko uransa ajan Turun Palloseuraa.

Nummi voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa vuonna 1964 TPS:n A-poikien riveissä. Seuraavana vuonna tuli samassa ikäluokassa jo toinen Suomen mestaruus. Seuran lahjakas oma kasvatti vakiinnutti  paikkansa TPS:n edustusjoukkueeseessa kaudella 1966.

Nummi oli voittamassa TPS:n riveissä Suomen mestaruuksia kausina 1968, -72 ja -75. Vuoden 1971 mestaruusvuosi jäi väliin, koska Nummi keskittyi silloin omasta tahdostaan opiskeluihin. Mieluiten Nummi muisteli vuoden 1975 mestaruutta, koska silloin kuulemma vanhat pelurit näyttivät Ola Laaksosen johdolla, että heistäkin löytyi vielä taitoa ja kipinää.

Rauli Nummi oli todellinen joukkuepelaaja, viimeisen päälle luotettava puolustaja. Hän oli myös pelikenttien herrasmies, joka selvitti Mestaruussarjan yhdellä varoituksella. Pitää kuitenkin muistaa, että Nummi pelasi pääsarjatasolla yhteensä 219 ottelua. Hän piti myös omasta kunnostaan niin hyvää huolta, että ei ollut käytännössä koskaan loukkaantuneena. Rauli Nummi lopetti hienon pelaajauransa kauteen 1978.

”Katse palloon, siinä tärkein ohje. Kun pallo on irti vastustajan jalasta, se myös aina ryöstettävissä”, kuului TPS-legendan pelifilosofia.

Rauli Nummella on TPS:n kultainen ansiomerkki nro 55, vuodelta 1975.

TPS jalkapallo ottaa osaa Rauli Nummen omaisten suruun.

Lisää uutisia