Ennakko: Ykkösen kotiavaus TPS–JäPS lauantaina klo 15 Kupittaa 5 -kentällä

Turun Palloseura kohtaa lauantaina 23. huhtikuuta Ykkösen kauden ensimmäisessä kotipelissään Järvenpään Palloseuran. TPS–JäPS-ottelu alkaa kello 15.00. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Kupittaa 5 -kentällä, sillä Veritas Stadinionin nurmi ei ole vielä pelikunnossa.

TPS avasi satavuotisjuhlakautensa pääsiäismaanantaina voittamalla vieraskentällä EIF:n maalein 3–1. Tepsi sai otteluun todellisen salama-alun, kun Daniel Rantanen laukoi koko jalkapallon Ykkösen kauden ensimmäisen maalin jo reilun minuutin pelin jälkeen.

TPS-kasvatti Jesper Karlsson urakoi kauden avausottelussa täydet minuutit keskikentällä. Voiton nappaaminen heti ensimmäisessä paikassa oli ”Jepan” mukaan erittäin tärkeää.

– Sinä aikana, kun minä olen mukana ollut, niin ei ole ensimmäistä peliä voitettu. Hyvä fiilis, että nyt kausi alkoi voitolla. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Karlsson sanoo.

TPS–JäPS-ottelun aluksi pidetään hiljainen hetki TPS-legenda Kim Suomisen muistolle. Kimin valmennuksessa ehti moni nuori saada ohjeita jalkapalloon ja eväitä elämään. Suominen valmensi myös Jesper Karlssonia TPS:n B-junioreissa. Karlsson muistelee yhteistä aikaa B-junioreissa lämmöllä.

– Minulle jäi Kimistä tosi hyvä kuva. ”Kimi” oli tosi positiivinen ihminen ja erittäin pidetty pelaajien keskuudessa. Hän luotti pelaajiin todella paljon ja veti hyviä treenejä aina hyväntuulisena, Karlsson muistelee.

Vastustajajoukkue JäPS on yksi Ykkösen tämän kauden neljästä nousijajoukkueesta. Vuonna 1947 perustettu Järvenpääläisseura voitti viime kaudella Kakkosen A-lohkon ja pelaa nyt ensimmäistä kauttaan Ykkösessä. Kauden avauspelissään Osku Partosen valmentama JäPS pelasi kotonaan maalittoman tasapelin FF Jaron kanssa.

Turkulaisittain kiinnostavin pelaaja järvenpääläisten riveissä on entinen TPS-hyökkääjä Aleksi Ristola. Ristola debytoi Veikkausliigassa kaudella 2012 TPS-paidassa ja iski tuon kauden aikana 11 maalia. Pelinumeroa yhdeksän kantava kärkimies on pelannut 179 Veikkausliiga-ottelua ja viimeistellyt niissä 33 maalia.

TPS:n riveistä varmuudella sivussa JäPS-ottelusta ovat Onnipekka Pajula, Juri Kinnunen ja Samba Benga. Onnipekka Pajulalla oli leikkaus tällä viikolla. Leikkaus meni hyvin, mutta menee kuukausia, ennen kuin Pajula palaa tositoimiin pelikentille. Juri Kinnunen ei ole vielä täysin toipunut pelikuntoon. Kinnunen palaa näillä näkymin joukkueen treenivahvuuteen ensi viikolla. Samba Benga joutuu vielä treenaamaan pari viikkoa ilman kontaktia.

EIF-ottelussa loukkaantuneen ja kesken pelin vaihtoon otetun Albijon Muzacin pelaaminen JäPS-ottelussa on vielä epävarmaa.

Otteluennakkovideolla haastattelussa TPS:n keskikenttämies Jesper Karlsson:


Varustekeräys

TPS Jalkapallo kerää JäPS-ottelun yhteydessä jalkapallovarusteita Suomen Punaisen Ristin ylläpitämälle Turun vastaanottokeskukselle. Kaikenkokoisille kengille ja palloille on tarvetta. Ottelun yhteydessä on mahdollisuus lahjoittaa tavaroita, jotka TPS toimittaa Turun vastaanottokeskukseen.


Infopaketti ja televisiointi

Ottelun infopaketista löydät tiedot pääsylipuista ja tapahtumajärjestelyistä: https://fc.tps.fi/otteluinfo-kauden-avaukseen-tps-japs-la-23-4-klo-15-00-kupittaa-5-kentalla

Ruutu näyttää TPS–JäPS-ottelun suorana lähetyksenä: https://www.ruutu.fi/stream/4067637

Lisää uutisia