Ennakko: TPS matkaa KTP:n vieraaksi Myllykoskelle

Turun Palloseuran pelit miesten Ykkösessä jatkuvat huomenna torstaina 28.4. vierasottelulla KTP:tä vastaan. Peli pelataan poikkeuksellisesti Myllykoskella, sillä Kotkassa sijaitsevalle KTP:n kotikentälle, Arto Tolsa -areenalle, vaihdetaan uusi keinonurmi. Ottelu alkaa kello 18.30.

TPS:n startti Ykköseen on ollut erinomainen. Mustavalkoiset ovat aloittaneet kauden kahdella voitolla. Ensimmäisellä kierroksella Tepsi kävi hakemassa pisteet Tammisaaresta kaatamalla EIF:n maalein 3–1. Tammisaaren keskuskentän kuningas oli Tepsin keskikenttäpelaaja Daniel Rantanen, joka iski koko Ykkösen kauden ensimmäisen maalin ja syötti kaksi muuta joukkueensa maalia.

Viime lauantaina TPS voitti kotiavauksessaan JäPS:n maalein 3–0, kun Simo Roiha pyssytti knallitempun. Lapin mies sai mainiota tulitukea 16-vuotiaalta Jasper Jaloselta, joka syötti kaksi maalia ja hankki rangaistuspotkun, josta Roiha latasi pallon verkon perukoille. Kauden avausottelussa Jalonen onnistui maalinteossa, joten ”Japen” kausi on lähtenyt todella hienosti käyntiin.

Molemmissa Ykkösen otteluissa TPS:n maalilla on torjunut Aati Marttinen. Viime lauantain JäPS-pelissä Marttinen piti maalinsa puhtaana. Erityisen tärkeä rooli ottelun kannalta oli Marttisen huipputorjunnalla ensimmäisen puoliajan lopussa. Sen torjunnan ja Roihan maalin turvin TPS lähti tauolle johdossa. Toisen jakson alussa TPS sitten ratkaisikin pelin kahdella nopealla maalilla.

– Se oli tosi erikoinen peli, varmaan erikoisin matsi, jonka olen pelannut. JäPS oli tosi suoraviivainen. Meillä oli vähän vaikeuksia, mutta loppujen lopuksi se oli tosi ammattimainen suoritus meiltä. Hyvä fiilis jäi, kun voitettiin, Marttinen sanoo.

TPS:n laitapuolustaja Joonas Sundman loukkaantui heti JäPS-pelin alussa ja hän on näillä näkymin sivussa kuusi viikkoa. Sivussa KTP-pelistä ovat myös kipeänä oleva hyökkääjä Demba Savage sekä pitkäaikaispotilas Onnipekka Pajula.

TPS:llä on mahdollisesti muitakin poissaoloja, sillä Roope Pakkasen, Rasmus Holman, Samba Bengan ja Albijon Muzacin osalta on vielä epäselvää, ovatko he huomisessa pelissä mukana.

Positiivisiakin uutisia on, sillä kauden kaksi ensimmäistä ottelua missannut laitapuolustaja Juri Kinnunen matkustaa joukkueen mukana Myllykoskelle.

Viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta pudonnut KTP on pelannut tällä kaudella Ykkösessä yhden ottelun. Avauspelissään kotkalaiset voittivat sarjanousija PEPOn niukasti 1–0. KTP lähti tähän kauteen uuden päävalmentajan komennossa, kun vetovastuun otti kantaakseen Jussi Leppälahti, joka valmensi viime kaudella Ykkösessä JIPPOa. Leppälahti on tullut monille jalkapallon seuraajille tutuksi myös urheilutoimittajana.

Turkulaisittain kiinnostavin pelaaja KTP:n riveissä on eittämättä ykkösmaalivahti Anton Lepola. Lepola on TPS-kasvatti. Hän torjui Tepsin miesten edustusjoukkueen maalilla kuusi ottelua Ykkösen kaudella 2019.

Lisää TPS-maalivahti Aati Marttisen mietteitä otteluennakkovideolla:

Ruutu näyttää KTP–TPS-ottelun suorana lähetyksenä: https://www.ruutu.fi/stream/4067657

Lisää uutisia