ENNAKKO: TPS avaa pelikauden lauantaina Hakaa vastaan – mukana neljä testipelaajaa

TPS:n miesten edustusjoukkue pelaa lauantaina kauden ensimmäisen ottelunsa. Kello 16.15 LähiTapiola-areenalla alkavassa harjoitusottelussa vastassa on viime kaudella Veikkausliigassa kahdeksanneksi sijoittunut Valkeakosken Haka.

–Kuluva viikko on ollut meille toinen täysi lajiharjoitusviikko fysiikkapainotteisemman jakson jälkeen. Kaikki on mennyt itse treeneissä todella hyvin, mutta pienet vammat ovat estäneet joitakin pelaajia osallistumasta. Juri Kinnunen on sairastellut koko viikon ja myös Olli Jakonen on lauantaina sivussa. Muuten kaikki pelaajat ovat käytettävissä, mutta tässä ottelussa rinki on pienehkö. Varsinkin hyökkäyspäässä on vielä miesvajetta, kun Onnipekka Pajula ei ole vielä valmis pelaamaan kovin paljon loukkaantumistensa jälkeen, päävalmentaja Jonatan Johansson kertoo.

TPS:llä on ottelussa mukana neljä testipelaajaa, laitapuolustajat Deni Silverio, 18 (viimeksi Atlantis) ja Lassi Forss, 20 (FC Lahti) sekä keskikenttäpelaajat Fabrice Gatambiye, 22 (VPS) ja Bangaly Kouyaté, 26 (Mikkelin Pallo-Kissat).

–Tällä viikolla olemme keskittyneet nimenomaan laitapakkeihin ja keskikentän pohjapelaajiin. Kaikki neljä ovat mukana huomisessa ottelussa, mutta kukaan heistä ei ole avauskokoonpanossa. U23-joukkueemme pelaa sunnuntaina Åbo IFK:ta vastaan ja tarkoitus on, että kaikille testipelaajille tulee isot minuutit ainakin jommassakummassa ottelussa, jotta näemme heidän osaamisensa kunnolla, Johansson taustoittaa.

TPS ja Haka päätyivät vastakkain sattuman oikusta. TPS:n piti alun perin kohdata Ilves/2, mutta tamperelaiset joutuivat perumaan osallistumisensa omista olosuhteistaan johtuen. Sama kohtalo oli kuitenkin myös Hakalla, jonka lauantaiksi kaavailtu Liigacup-ottelu FC Lahtea vastaan jouduttiin siirtämään. Niinpä asiassa päästiin tiukasta aikataulusta huolimatta molempia tyydyttävään ratkaisuun. Viime kaudesta Haka on vahvistunut esimerkiksi TPS:ssä vahvan kauden pelanneella Atte Sihvosella.

–Tiesin, että myös Hakan päävalmentaja Teemu Tainio etsi täksi viikonlopuksi vastustajaa nopealla aikataululla ja on hienoa, että saimme matsin järjestymään. Haka on kauden ensimmäiseksi vastustajaksi kova joukkue, mutta pääasia on, että pääsemme vihdoin pelaamaan kunnon pelin isolla kentällä, etenkin kun harjoituksissa sitä on vielä pystytty tekemään aika vähän. Pojat ovat todella innoissaan, Johansson kiittelee.

–Todennäköisesti tulemme pelaamaan kahdella eri ryhmityksellä, yhden puoliajan kummallakin. Haluamme tietenkin pelata hyvin ja voittaa, mutta tässä vaiheessa tärkeintä on saada pelituntumaa ja -kuntoa. Tämä on meille todella tervetullut tapahtuma tähän väliin, Johansson päättää.

TPS–Haka pelataan LähiTapiola-areenalla lauantaina 22.1. kello 16.15 alkaen. Voimassaolevista rajoituksista johtuen otteluun ei oteta yleisöä. TPS lähettää kuitenkin ottelun suorana lähetyksenä Solidsportin sivuilla. Ottelun katsominen maksaa 8 euroa. Ottelun selostaa Timo Järvenpää. Ottelulähetys näkyy tämän linkin takana, lisää tietoa Solidsportista löydät täältä.

Lisää uutisia