Ennakko: Naisten Ykkönen, TPS – EBK

Palloseuran kausi Naisten Ykkösessä alkaa lauantaina, kun TPS saa vieraakseen espoolaisen EBK:n. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Urheilupuiston yläkentän sijaan Kupittaa 5:lla.

TPS:n lähtökohdat otteluun:

Kausi 2021 päättyi Palloseuran kannalta kaksijakoisiin tunnelmiin. Kauden viimeisessä ottelussa mustavalkoiset ottivat vakuuttavien otteiden jälkeen revanssin ONS:sta, mutta runkosarjassa jäätiin neljännelle sijalle. Talven aikana TPS:n otteet ovat olleet lupaavia. Suomen Cupissa kaatuivat EPS ja Pallo-Iirot, mutta finaaliin asti edennyt HJK oli vahvempi 2-4 lukemilla. TPS ei kuitenkaan päästänyt helsinkiläisiä helpolla, vaan pisteistä käytiin kova taistelu. Harjoitusotteluista esiin voi nostaa Kansalliseen Liigaan nousseen NJS:n kaatamisen vieraskentällä 1-3 lukemilla.

Joukkueen runko on talven aikana pysynyt melko samana, mutta myös vahvistuksia on tullut. Riina Sorvisto, Saga Hakonen, Fanny Lindholm, Ada Liljeström ja Jenna Koivisto pääsivätkin jo Suomen Cupissa näyttämään omia taitojaan. Minna Pyyskäsen ja Jade Erosen debyyttiä saadaan vielä odottaa. Yksi isoimpia muutoksia nähtiin maalilla, kun Meri Hämäläinen siirtyi Tampereen Ilvekseen, mutta Palloseuran omista junioreista nostettu Liljeström on esiintynyt maalilla erittäin vakuuttavasti.

EBK:n lähtökohdat otteluun:

Espoolaisten talvi on ollut melko vaiherikas. EBK sijoittui kaudella 2021 kymmenenneksi ja edessä oli putoaminen Naisten Kakkoseen. Kun syksyllä Tikkurilan Palloseura luopui sarjapaikastaan ja alkuvuodesta Rovaniemen Palloseuralta evättiin sarjapaikka Naisten Ykköseen, tarjottiin täydennysmenettelyssä toisena olleelle EBK:lle mahdollisuutta pelata Ykkösessä ja espoolaiset ottivat paikan vastaan.

EBK on kevään harjoitusotteluissa kohdannut kahdesti Naisten Kakkosessa pelaavan HIFK ja saldona on 3-2 tappio ja 9-0 voitto. Kolmannessa ottelussaan EBK kohtasi NJS:n ja nappasi 2-0 voiton.

Edelliset kohtaamiset: 

29.5.2021 TPS – EBK  6-2 

21.8.2021 EBK – TPS  1-4

Valmennuksen ajatukset ottelun alla, päävalmentaja Akusti Salonen:

Talvi on aina pitkä, mutta se on onneksi nyt ohi. Joukkueessa on positiivinen ja odottava ilmapiiri ja jokaisesta näkee, että kausi on lähellä. Pelillisesti ollaan talven aikana onnistuttu hyvässä, tasaisessa suorittamisessa. Viime kaudella oli vähän ongelmana, että taso heittelehti pelien sisällä, mutta nyt sitä ei ole ollut.

Viime kaudella molemmat ottelut EBK:ta vastaan olivat sellaisia, joissa saatiin loppuun asti pelata täysillä, vaikka numerot ehkä näyttivät muuta. EBK on periksiantamaton joukkue, joka haluaa prässätä ylhäältä ja he haluavat edetä nopeasti. Kauden ensimmäinen ottelu on aina omalaisensa ottelu, sillä juuri sitä varten ollaan pitkään valmistauduttu ja harjoiteltu. Ensimmäisessä ottelussa on vahvoilla se, joka saa innon paremmin kuriin. On hienoa aloittaa lauantaina kausi kotiyleisön edessä!

Valmennuksen nostot otteluun: TPS:n määrätietoisuus, sitoutuminen ja aktiivisuus.

Pelaajien ajatukset ottelun alla, kapteeni Laura Wentjärvi:

Harjoituskaudella on ollut vähän rikkonaisuutta poissaolojen muodossa, mutta tekemisen laatu on ollut todella hyvällä tasolla. Pelaajien itseluottamus on talven aikana ottanut harppauksia eteenpäin ja se näkyy positiivisesti kaikessa tekemisessä. Jokainen pelaaja odottaa sitä, että pitkä preseason päättyy ja päästään pelaamaan, joten kyllä kopissa näkyy latausta. 

Viime kauteen verrattuna lähtökohdat on siinäkin mielessä hyvät, että saadaan ottaa yleisöä paikalle alusta asti. Kotiyleisön kannatus on aina iso tuki jokaiselle, joten on hienoa aloittaa kotona. Oman latauksensa tuo tietysti myös juhlakausi ja joukkueen sisälläkin on omia keskusteluja ollut siitä, mitä kaikkea se tuo tullessaan!

Naisten Ykkkösen kauden 2022 avausottelu TPS – EBK, 26.3. 16:00, Kupittaa 5

Lisää uutisia