Ennakko: Naisten Ykkönen jatkuu VIFK:n vieraana

TPS matkustaa kauden 2022 ensimmäisessä vierasottelussa Vaasaan VIFK:n vieraaksi. Ottelu alkaa lauantaina 2.4. kello 13:00
 

TPS:n lähtökohdat otteluun:

TPS aloitti kauden 2022 kolmella pisteellä, kun EBK kaatui Kupittaalla 2-1 lukemilla. TPS pelasi läpi ottelun tasaisen vahvasti, eikä menettänyt ottelun hallintaa edes espoolaisten maalin jälkeen. VIFK kaatoi edellisessä kohtaamisessaan Palloseuran 1- 0 lukemilla, joten nyt on mahdollisuus napata heti kauden ensimmäisestä vierasottelussa. 

VIFK:n lähtökohdat otteluun:

VIFK aloitti kautensa tasapelillä Tampereen Ilves/2:sta vastaan, mutta vaasalaiset voivat olla tulokseen tyytyväisiä. Ilves/2 oli tauolla 2-0 johdossa, mutta VIFK nousi toisella puolikkaalla tasapeliin. Vaasalaisten maaleista vastasi mustavalkoisillekin hyvin tuttu pelaaja, sillä Palloseuraa kausina 2014 ja 2015 edustanut Heidi Rannikko iski molemmat maalit.

VIFK:n kokoonpanossa ei tapahtunut talven aikana montaa muutosta, mutta hyökkäyspää koki kovan kolauksen kun kaudella 2021 joukkueen maalipörssin voittanut Amanda Kass siirtyi Italiaan.

Edelliset kohtaamiset: 

25.9.2021 VIFK – TPS  1-0 

10.5.2021 TPS – VIFK  1-0

Valmennuksen ajatukset ottelun alla, päävalmentaja Akusti Salonen:

Takana on hyvä treeniviikko ja fokus on siirretty lauantain peliin. Alkuviikko treenattiin tutun kaavan mukaan mutta perjantaina suunnataan Vaasaan, jossa myös yövytään. Lauantain peli ei sinällään eroa muista peleistä, sillä tässä sarjassa jokainen ottelu on tiukka vääntö. Täytyy pystyä pitämään oma taso joka viikko. VIFK on kurinalainen joukkue joka puolustaa hyvin ja iskee nopeasti vastaan. Hyvin valmennettu ja organisoitu joukkue.

Valmennuksen nostot otteluun: TPS:n sitoutuneisuus ja määrätietoisuus.

Pelaajien ajatukset ottelun alla, Fanny Lindholm:

Aikani Turussa on alkanut kyllä mukavasti ja treeneissä on ollut hyvä meininki, varsinkin avausvoiton jälkeen. Huomenna suunnataan kohti Vaasaa, mutta vaikka itselläni on pelihistoriaa Pohjanmaalta niin en muista, koska viimeksi olen Elisa Stadionilla pelannut. Sen kuitenkin tiedän, että vastassa on kova joukkue. Jokaisen täytyy taas pystyä kaivamaan oikea tahto ja asenne, jotta saamme pisteet mukaamme!

Ottelu on nähtävissä osoitteesta http://www.solidsport.com/vifk

VIFK – TPS, 2.4. 13:00, Elisa Stadion

Lisää uutisia