PIF-ennakko: Kauden ensimmäinen peli Veritas Stadionilla – ”Kiva päästä nurmelle pelaamaan”

Turun Palloseuran pelit miesten Ykkösessä jatkuvat maanantaina 9. toukokuuta, kun Tepsi kohtaa Veritas Stadionilla kello 18.30 alkavassa ottelussa Pargas IF:n Paraisilta. Ottelu on TPS:n kauden ensimmäinen Veritas Stadionilla pelattava peli.

TPS-hyökkääjä Simo Roiha odottaa jo innolla ensimmäistä peliä aidolla luonnonnurmella.

– Kyllä on kiva päästä nurmelle pelaamaan. Olen käynyt muutaman kerran tuossa stadionilla nuuhkimassa nurmikkoa. Se tuoksu on ihan erilainen ja tuo paljon muistoja mieleen, Roiha kertoo.

Pelialustana aito luonnonnurmi on pelaajalle monella tapaa erilainen kuin tekonurmi.

– Nurmi on vähän raskaampi juosta ja nurmella on helpompi väsyttää vastustaja. Puolustuksessa vastustajat ovat vähän hitaampia, sillä nurmi antaa periksi enemmän kuin tekonurmi. Tekonurmella tuntuu, että terävät käännökset ovat paljon terävämpiä. Välillä vastustajat menevät nurmella helpommin harhautuksiin. Nurmella on helpompi viimeistellä, Roiha analysoi.

Hyvin viimeistely on onnistunut Roihalta myös tekonurmella. Kolmessa Ykkösen ottelussa hän on pyssyttänyt neljä maalia, mikä oikeuttaa sarjan maalipörssin kärkipaikkaan. Hyvät otteet ensimmäisissä peleissä eivät jääneet kanssapelaajilta huomaamatta, sillä Roiha valittiin Ykkösen huhtikuun kuukauden pelaajaksi.

Lisää Simo Roihan kuulumisia otteluennakkovideollahttps://www.youtube.com/watch?v=qoexLwwg0yY

Pargas IF on Ykkösen nousijajoukkue. PIF pelasi edellisen kerran Ykkösessä vuonna 1994 ja putosi kauden päätteeksi alemmalle sarjatasolle. Tuolloin vuonna 1994 PIF:n riveissä pelasi TPS:n nykyinen päävalmentaja Jonatan Johansson. ”Tintti” ponnisti ulkomaille Tepsin kautta, mutta alkujaan hän on PIF:n kasvatti.

PIF:n valmentajat, päävalmentaja Stefan Strömborg ja apuvalmentaja Kari Virtanen, ovat kumpainenkin turkulaisille jalkapallon ystäville tuttuja miehiä. Strömborg on Piffenin kasvatti, mutta hän on pelannut Tepsissä Veikkausliigaa vuonna 1994 ja toiminut myöhemmin myös TPS:n fysioterapeuttina ja apuvalmentajana. Kari Virtasen pelaajaura SM-tasolla alkoi 18-vuotiaana Turun Palloseurassa, ja peliuran jälkeen hän toimi juniorivalmennustehtävissä TPS:ssä.

PIF:llä on riveissään kaksi TPS-taustaista maalivahtia, Arnold Uschanov ja Olli Hakanpää. Hakanpää on kantanut torjuntavastuun PIF:n kolmessa ensimmäisessä Ykkösen ottelussa. Pargas IF:ssä pelaa lisäksi tepsiläisille tuttu Tomas Hradecky, joka onnistui maalinteossa PIF:n edellisessä pelissä.

TPS ja PIF ovat kolmen pelatun ottelun jälkeen sarjataulukon ääripäissä: Tepsi sarjakärjessä ja Piffen sarjan jumbona. Tepsin puolustus on alkukaudella ollut betonia: joukkue on päästänyt vain yhden maalin kolmessa pelissä. Piffenillä oma verkko on soinut yhteensä seitsemän kertaa kolmessa matsissa.

TPS:n keskikenttäpelaaja Anthony Annan on pelikiellossa PIF-ottelussa, sillä hän sai edellisessä Ykkösen ottelussa ulosajon kahden keltaisen kortin jälkeen.


Pääsyliput

Liput peliin voit ostaa ennakkoon edullisemmin Tiketistä: https://www.tiketti.fi/fc-tps-pif-veritas-stadion-turku-lippuja/81566?b=1

Lipunmyynti ennakkoon tapahtuu ainoastaan Tiketin verkkosivujen ja myyntipisteiden kautta. Pelipäivänä stadionin lipunmyynti aukeaa klo 17.30.

Lippujen hinnat:

  • Aikuinen 20 € / 18 € / 15 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
  • Opiskelija/eläkeläinen/työtön 15 € / 13 € / 10 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
  • Nuoret 12-17v 10 € / 8 € / 7 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
  • Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Pääsylippu noudettava pelipäivänä stadionin lipunmyynnistä.

* Ennakkolippujen myynti päättyy ottelua edeltävänä päivänä klo 23.59.

TPS:n Seurakortilla, Kultamerkki- ja Suomen mestarikorteilla, Palloliiton kultakortilla, UEFA:n PRO -korteilla ja erotuomarikortilla pääsee katsomaan ottelua. Seurakortilla pääsee otteluun suoraan sisään, muiden vapaakorttien pääsylippu on noudettava stadionin lipunmyyntipisteeltä.

TietoAreena 1922-klubi

Kauden 2022 uutuutena TPS avaa Veritas Stadionin 4. kerrokseen TietoAreena 1922-klubin. TietoAreena 1922-klubilla on jokaisessa TPS:n kotiottelussa vieraana kaksi TPS-legendaa. TPS – PIF -ottelun TPS-legendat ovat Marko Rajamäki ja Pauno Kymäläinen. TPS-legendat ovat haastattelussa noin 20 minuuttia ennen ottelun alkua sekä tauolla.

TietoAreena 1922-klubilla palvelee oma baari koko ottelutapahtuman ajan. Ottelua voi seurata joko sisätiloissa tai ulkona aitiokatsomossa. Pääsylippuun sisältyy lisäksi kahvi/tee sekä makea kahvileipä.

Liput TietoAreena 1922-klubille hintaan 35 € Tiketistä: https://www.tiketti.fi/fc-tps-pif-veritas-stadion-turku-lippuja/81566

VIP

TPS:n yritysasiakkaita palvelee stadionin 3. kerroksessa VIP-ravintola, joka aukeaa tunti ennen ottelun alkua.

VIP-lippuja on mahdollista ostaa TPS:n toimistolta: Elina Salo (elina.salo@tps.fi / 040 5144 069). VIP-lipun hinta 100 € + alv 24%. VIP-lippu sisältää lämpimät, pehmustetut istumapaikat pääkatsomossa, buffet-ruokailun, kaksi juomaa, kahvin/teen sekä makean jälkiruoan.

Katsomot ja sisäänkäynnit

Sisäänpääsy Veritas Stadionin pääkatsomoon tapahtuu Blomberginaukion puoleisesta päädystä. VIP-, aitio- ja TietoAreena 1922-klubin asiakkaat saapuvat otteluun sisään Blomberginaukion päässä sijaitsevan VIP-sisäänkäynnin kautta (hissiaula Veritas Stadionin pääkatsomon kulmassa).

Televisiointi

Ruutu näyttää TPS – PIF -ottelun suorana lähetyksenä: https://www.ruutu.fi/stream/4067667


TPS – PIF ma 9.5. klo 18.30 Veritas Stadion

Tervetuloa kannustamaan Tepsi voittoon!

Lisää uutisia