Emma Santamäki siirtyy Kuopion Palloseuraan

Emma Santamäki siirtyy Turun Palloseurasta Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran riveihin. Santamäellä ja TPS:llä oli kuluvan kauden loppuun asti voimassa oleva pelaajasopimus. TPS saa KuPS:lta siirtokorvauksen.

Santamäki on edustanut TPS:ää Suomen pääsarjassa kahdeksalla eri kaudella ja pelannut joukkueen riveissä 147 liigaottelua. Santamäki on urallaan pelannut myös Italian ja Ruotsin pääsarjoissa. Täksi kaudeksi Santamäki teki paluun Tepsiin juuri Ruotsista.

Kuluvalla kaudella 26-vuotias Santamäki on pelannut täydet 90 minuuttia TPS:n jokaisessa liigaottelussa ja toiminut joukkueen kapteenina. Sekä keskikenttäpelaajana että keskuspuolustajana pelaava Santamäki valittiin liigapelaajien äänestyksessä Kansallisen Liigan kesäkuun parhaaksi pelaajaksi.

KuPS tarjosi Santamäelle ammattilaissopimusta, jonka pelaaja pitkän pohdinnan jälkeen halusi hyväksyä. Tämän jälkeen seurat pääsivät yhteisymmärrykseen siirtosummasta.

– Päätös jättää rakas seura ja koti oli vaikea. Tämä oli kuitenkin sellainen mahdollisuus, jonka väliin jättäminen olisi saattanut harmittaa jälkikäteen. Olen kiitollinen siitä, että siirto tapahtui hyvässä yhteisymmärryksessä, Emma Santamäki kertoo.

– On tietysti ikävää menettää joukkueen avainpelaaja ja hieno persoona, mutta Emmalle tarjoutui mahdollisuus saada jalkapalloammattilaisuuden mahdollistava sopimus, päästä taistelemaan Suomen mestaruudesta ja pelaamaan europelejä, joten päädyimme hyvässä hengessä keskustelemaan siirrosta, taustoittaa TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen.

– Jatkamme TPS:ssä oman toimintamme kehittämistä. Pyrimme siihen, että pystymme tulevaisuudessa kamppailemaan liigan kärkisijoista ja luomaan vieläkin paremman ympäristön pelaajille, sanoo TPS Juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

TPS kiittää Emma Santamäkeä yhteisistä vuosista Tepsissä ja toivottaa hänelle hyvää jatkoa.

Valokuva: Janne Hirvensalo

Lisää uutisia