Emma Santamäki saapuu Ruotsin pääsarjasta vahvistamaan Turun Palloseuraa

Kansallisen Liigan kauteen valmistautuva Turun Palloseura saa todella kovan tason vahvistuksen, kun Emma Santamäki tekee paluun mustavalkoiseen raitapaitaan. Santamäki ja TPS ovat solmineet kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen.

Sekä keskuspuolustajan että keskikenttäpelaajan tontit hallitseva 25-vuotias Santamäki on pelannut kaksi edellistä kautta Ruotsin pääsarjassa.

– Palaan tosi hyvillä mielin niin sanotusti kotiin. En malta odottaa ensi kautta, että pääsen pelaamaan mustavalkoisissa väreissä, Santamäki tunnelmoi.

Santamäki debytoi aikuisten tasolla vuonna 2013, kun hän pelasi ensimmäiset liigapelinsä TPS-paidassa. Santamäellä on liigakokemusta 136 ottelun verran. Kaudella 2016 Santamäki voitti TPS:n riveissä SM-hopeaa, ja hän pelasi samana kautena myös Yhdysvalloissa NSU Sharks Floridan yliopistojoukkueessa.

Alkuvuodesta 2020 Santamäki siirtyi seitsemän TPS-kauden jälkeen pelaamaan Italian pääsarjaan, Serie A:han. Matka jatkui vielä samana vuonna Ruotsiin ja AIK:n joukkueeseen. Santamäki juhli tukholmalaisseuran kanssa liiganousua kauden pääteeksi, ja jatkoi joukkueen runkopelaajana myös kaudella 2021. Kaudella 2022 Santamäki edusti Umeå IK:n joukkuetta Ruotsin pääsarjassa. Santamäki pelasi uumajalaisten riveissä 24 sarjaottelua, ollen 23 kertaa joukkueen aloituskokoonpanossa.

– Vuodet Ruotsissa ovat olleet hyviä ja opettavaisia. Ruotsin pääsarja on todella kova. Peli on kovempitempoista siellä, Santamäki kertoo.

TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen on iloinen saadessaan joukkueeseensa monipuolisen kansainvälisen tason pelaajan. Santamäki on kahtena edellisvuotena pelannut maaotteluja Suomen U23-maajoukkueessa.

– Nyt puhutaan isosta hankinnasta ihan koko liigan tasolla ja erityisesti meidän kannaltamme. Emma on sikäli mahtava pelaaja, että pystymme hyödyntämään häntä sekä puolustuslinjassa että keskikentällä, Salonen sanoo.

TPS TV haastatteli Emma Santamäkeä ja päävalmentaja Akusti Salosta. Katso video alta tai klikkaa tästä TPS:n Youtubeen.

Emma Santamäen kuva median käyttöön

Lisää uutisia