Emma Santamäki jatkaa pelaajauraansa Italian Serie A:ssa

TPS:n monivuotinen luottopelaaja Emma Santamäki jatkaa pelaajauraansa Italian pääsarjassa, Serie A:ssa. 22-vuotiaan Santamäen uusi seura on U.P.C. Tavagnacco.

Keskikenttäpelaaja ja puolustaja Emma Santamäki solmi jo kauden 2020 kattavan sopimuksen TPS:n kanssa, mutta hän saa siirtyä kansainvälisille kentille kesken sopimuskauden. Santamäki on pelannut TPS:ssä jo seitsemän liigakautta ennen Italiaan siirtymistään.

Santamäki on pelannut kaudesta 2013 lähtien yhteensä 136 ottelua Naisten liigassa. Maaleja on syntynyt yhteensä kuusi. Kaudella 2016 Santamäki voitti seuransa riveissä SM-hopeaa ja hän pelasi samana kautena myös Yhdysvalloissa NSU Sharks Floridan yliopistojoukkueessa.

– Emma on tietysti iso menetys meille, mutta rohkaisemme ja kannustamme pelaajiamme kansainvälisille kentille. Emman sopimus kattaa Italiassa kevätkauden ja me lähdemme siitä, että hän palaa sen loppukaudeksi meille. On tietysti myös mahdollista, että hänelle tulee eteen jokin uusi vaihtoehto ulkomailla, TPS:n päävalmentaja Sami Haltia taustoittaa.

– Me toivotamme Emmalle onnea ja menestystä Italiaan. On aivan mahtava juttu, että TPS:n juniorityö kantaa taas näin hedelmää ja omien pelaajiemme unelmat ammattilaiskentistä toteutuvat. Pelkästään kauden 2016 SM-hopeajoukkueestamme on nyt jo viisi pelaajaa ulkomailla pelaamassa. Tällaiset iloiset uutiset vahvistavat myös TPS:n asemaa koko Suomessa menestyksekkäänä tyttöjen ja naisten jalkapalloseurana, TPS juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Leena Allen muistuttaa.

U.P.C. Tavagnacco on voittanut Italian Cupin vuosina 2013 ja -14. Joukkue on sijoittunut Serie A:ssa kahdesti toiseksi, kausina 2010-11 ja 2012-13. Seuran kotipaikka Tavagnacco sijaitsee aivan Udinen kaupungin vieressä Friuli-Venezia Giulian maakunnassa Koillis-Italiassa.  

Lisää uutisia