Elokuun kuukauden vapaaehtoinen tepsiläinen on Ari Peltonen

TPS Jalkapallo palkitsee yhdessä pääyhteistyökumppaninsa OP Turun Seudun kanssa joka kuukausi kuukauden vapaaehtoisen tepsiläisen. Elokuun kuukauden vapaaehtoiseksi on valittu Ari Peltonen. Ari toimii taustavoimana kolmessa eri TPS-joukkueessa ja hänellä on myös tärkeä rooli TPS:n järjestämässä Aura Cupissa, jossa hän toimii kenttämestarina. TPS ja OP Turun Seutu palkitsevat Arin taidemaalari Johanna Oraksen suunnittelemalla Kardemumma Design -seinälautassetillä.

Valitsijaraadin perusteet valinnalle:

”Ari on monitoimiosaaja, johon voi aina luottaa.”

”Ari tekee arvokasta työtä seuran ja pelaajien hyväksi laadusta tinkimättä. Arin kanssa on miellyttävä työskennellä, asiat etenevät ja homma on hanskassa alusta loppuun asti.”

Moi! Kuka olet ja kuinka kauan olet tehnyt vapaaehtoistyötä Tepsissä?

– Olen Ari Peltonen ja olen ollut nyt kolme vuotta mukana.

Miten päädyit mukaan Tepsin toimintaan?

– Aloitin TPS:n A-poikien huoltajana. Sitä ennen olen jo ollut mukana jalkapallon parissa, kun toimin LähiTapiola Areenalla ja Poropuiston jalkapallokentällä erilaisissa huoltotehtävissä.

Mitä kaikkea työnkuvaasi Tepsissä kuuluu?

– Tällä kaudella ryhdyin miesten Kolmosessa pelaavan TPS Akatemian huoltajaksi, lisäksi huoltajan työt jatkuvat edelleen myös A-pojissa. Minut voi nähdä kentän reunalla myös valmentajan roolissa, sillä toimin naisten Nelosessa pelaavassa TPS 3:n joukkueessa valmennustehtävissä – yhtenä joukkueen kolmesta valmentajasta.

– Aura Cupissa toimin kenttämestarina, tämän vuoden turnaus oli minulle kolmas siinä roolissa. Olen siviilityöni puolesta tekemisissä jalkapallokenttien kunnostuksen kanssa, niin se on sitä kautta tuttua hommaa.

Minkälaisia kokemuksia vapaaehtoistyö Tepsissä on sinulle antanut ja mikä työssäsi on parasta?

– Tämä tuo mukavasti sisältöä arkeen. On paljon kaikenlaista pientä puuhaa, kun toimii kolmen joukkueen taustalla. Kalenteria pitää katsoa tarkkaan.

– Tätä kautta on tullut paljon uusia tuttuja. Paljon tulee kenttien laidalla vastaan kavereita, joita saa moikata. Se on varmastikin parasta, että tässä tutustuu helposti uusiin ihmisiin.

Mitä TPS sinulle merkitsee?

– Yhteisöllisyyttä. Voi mennä juttelemaan oikeastaan minkä tahansa joukkueen valmentajan kanssa, ja pystytään vaihtamaan ajatuksia, kun on jotain yhteistä.

Minkälainen suhde sinulla on jalkapalloon?

– En ole koskaan itse kilpamielessä pelannut, nuorempana olen kyllä käynyt potkimassa. Olen kotoisin pikkupaikkakunnalta, Askolasta. Siellä ei oikein ollut muuta jalkapalloa kuin paikallista puulaakia, mutta kyllä Valioliigaa tuli jo nuorempana seurattua TV:stä aina viikonloppuisin. Silloin ei vielä ollut niin paljon tarjontaa vapaa-ajalle kuin nykyisin, niin jalkapallo oli sellaista mukavaa ajanvietettä.

– Kun tyttäreni aloitti jalkapallon Turun Nappulaliigassa, niin sitä kautta oikeastaan päädyin enenevässä määrin lajiympyröihin, kun lähdin mukaan valmennushommiin ja kävin valmentajakurssit.

Miksi kannattaa lähteä vapaaehtoiseksi urheiluseuraan?

– Jos haluaa olla avuksi ja kaipaa sisältöä vapaa aikaan. Pienikin työpanos on monen joukkueen taustalla oikeasti todella iso apu.

Lämmin kiitos hienosta työstäsi Tepsin hyväksi, Ari!

Lisää uutisia