EIF-ennakko: ”Tulossa on tapahtumarikas ja avoin peli”

Miesten Ykkönen jatkuu huomenna torstaina 18. elokuuta Tepsin kotiottelulla. Palloseuran vieraaksi Veritas Stadionille saapuu Ekenäs IF Tammisaaresta. Ottelu alkaa kello 18.30.

TPS lähtee otteluun Ykkösen sarjakärkenä. TPS:llä ja sarjakakkosella KTP:llä on nyt molemmilla pelattuna sama määrä otteluja ja eroa taulukossa on kolme pistettä turkulaisten hyväksi. KTP pelasi eilen rästiottelunsa MP:tä vastaan ja hävisi 0–3.

TPS voitti edellisessä ottelussaan samaisen MP:n tiukan taiston jälkeen 1–0. Tepsin voittomaalin laukoi Kasper Hämäläinen pelin 77. minuutilla. Yhtenä tärkeänä puolustuslinjan lenkkinä Tepsin omaa päätä oli pitämässä puhtaana täydet minuutit uurastanut laitapakki Joonas Lakkamäki. ”Lakkiksen” mukaan peli oli kokonaisuutena varsin tasainen.

– Se oli aika mielenkiintoinen peli, molemmilla joukkueilla oli paikkoja, mutta kumpikaan ei oikein meinannut saada paikoista sisään. ”Kappe” teki sitten tärkeään paikkaan aika hienon maalin.

– Kokonaisuutena se oli aika tasainen peli. Hyvää oli se, ettei siinä pelissä ollut oikeastaan sellaisia yksittäisiä huonompia hetkiä, mitä aikaisemmissa peleissä on tullut jonkin verran, Lakkamäki sanoo.

Marginaalit ovat tasaisessa sarjassa pieniä. TPS on onnistunut useampaan otteeseen kääntämään niin sanotut maalin pelit omaksi edukseen, mistä osoituksena on viisi yhden maalin erolla tullutta voittoa.

– Boksipelaaminen on tiukoissa peleissä erittäin tärkeässä roolissa. Kumpi onnistuu blokkaamaan laukaukset omassa boksissa ja saamaan muutaman onnistumisen hyökkäyspään boksissa, usein voittaa pelin, Lakkamäki arvioi.

EIF on sarjataulukossa viidennellä sijalla ja taistelee tiukasti paikasta ylemmässä loppusarjassa. EIF ja TPS kohtasivat toisensa Ykkösen kauden avausottelussa Tammisaaressa huhtikuussa. Tuossa ottelussa TPS otti isännän ottein pelin haltuunsa jo heti kättelyssä, kun Daniel Rantanen laukoi Tepsin johtoon reilun minuutin pelin jälkeen. TPS voitti ottelun lopulta maalein 3–1.

Tuon ottelun jälkeen ovet ovat Tammisaaressa käyneet suuntaan ja toiseen. Lainalla ruotsalaisseura AFC Eskilstunasta ollut hyökkääjä Adam Larsson jätti EIF:n joukkueen heinäkuussa. Larsson jatkaa nyt pelejään Veikkausliiga-seura Ilveksessä. Larsson ehti viimeistellä EIF:lle 12 maalia 13 ottelussa. Heinäkuun lopulla EIF päätyi vaihtamaan päävalmentajaa, kun portugalilainen Filipe Pedro korvasi Mikko Mannisen.

EIF:n joukkueen ovat jättäneet myös opintoihinsa keskittyvä maalivahti Mehdi El Moutacim ja HJK:hon siirtynyt toppari Oliver Pettersson. Pelaajaliikennettä on ollut myös Tammisaareen päin, sillä EIF on vahvistunut IFK Mariehamnista saapuneella hyökkääjä Felipellä, Helsingin IFK:sta tulleella keskikenttäpelaaja Mosawer Ahadilla sekä viimeksi Portugalissa pelanneella keskikenttäpelaaja Abdoulaye Kantélla.

– EIF pelaa nyt uuden valmentajan alaisuudessa hieman suoraviivaisemmin verrattuna siihen, millaista peliä edellinen valmentaja peluutti. Heidän uudet pelaajansa näyttävät lyhyen otannan perusteella olevan hyviä vahvistuksia. Tuloksellisesti EIF on pelannut hyvin viime kierroksilla ja voittanut muun muassa KTP:n, sanoo TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson.

– EIF on aina ollut sellainen joukkue, joka luo paljon paikkoja ja tekee maaleja. Varmasti tulossa on aika tapahtumarikas ja avoin peli, Johansson ennakoi.

TPS veti tänään keskiviikkona viimeistelytreenit Veritas Stadionilla. Päävalmentaja Johanssonilla on selvä näkemys siitä, millaista peliä hän haluaa joukkueeltaan huomenna nähdä.

– Haluan, että pidämme palloa hallussamme, olemme offensiivisia ja luomme maalipaikkoja. Maalipaikoista meidän täytyy viimeistellä paremmalla prosentilla. Vastaiskuissa meillä täytyy olla hyvä balanssi kentällä, kun lähdemme hyökkäämään.

TPS on saanut hyviä uutisia loukkaantumisrintamalta, sillä pitkään sivussa ollut laitapuolustaja Joonas Sundman treenasi tänään keskiviikkona ensimmäisen kerran joukkueen kanssa. Loukkaantumisten vuoksi torstain EIF-pelistä ovat sivussa Jere Koponen, Roope Pakkanen, Kalle Taimi, Santeri Pohjolainen ja Onnipekka Pajula.

Tuleva EIF-ottelu on Turun Palloseuralle Ykkösen runkosarjan kolmanneksi viimeinen ottelu. Runkosarjan jälkeen Ykkösen joukkueiden pelit jatkuvat sijoituksesta riippuen ylemmässä tai alemmassa loppusarjassa, joissa pelataan yksinkertainen sarja. Jatkosarjoja pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan jatkosarjoihin ilman muutoksia. Ylemmässä jatkosarjassa joukkueet sijoittuvat kokonaiskilpailussa sijoille 1–6 ja alemmassa jatkosarjassa sijoille 7–12, riippumatta lopullisista pisteistä, jotka on saatu jatkosarjoissa.

Ylemmän jatkosarjan päätyttyä kilpailun voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2023. Sijoille 3 ja 4 sijoittuneet joukkueet pelaavat ensin yksiosaisen karsintaottelun kolmanneksi sijoittuneen kotikentällä. Voittaja etenee karsinnan toiseen vaiheeseen. Karsinnan toisessa vaiheessa ylemmän jatkosarjan toiseksi sijoittunut pelaa yksiosaisen karsintaottelun ensimmäisen karsintaottelun (3. vs 4.) voittajaa vastaan toiseksi sijoittuneen kotikentällä. Voittaja etenee Veikkausliigan kaksiosaiseen nousukarsintaan.


OTTELUINFO

Pääsyliput

Liput peliin voit ostaa ennakkoon edullisemmin Tiketistä.

Lipunmyynti ennakkoon tapahtuu ainoastaan Tiketin verkkosivujen ja myyntipisteiden kautta. Pelipäivänä stadionin lipunmyynti aukeaa klo 17.30.

Lippujen hinnat:

  • Aikuinen 20 € / 18 € / 15 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
  • Opiskelija/eläkeläinen/työtön 15 € / 13 € / 10 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
  • Nuoret 12-17v 10 € / 8 € / 7 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
  • Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Pääsylippu noudettava pelipäivänä stadionin lipunmyynnistä.

* Ennakkolippujen myynti päättyy ottelua edeltävänä päivänä klo 23.59.

TPS:n Seurakortilla, Kultamerkki- ja Suomen mestarikorteilla, Palloliiton kultakortilla, UEFA:n PRO -korteilla ja erotuomarikortilla pääsee katsomaan ottelua. Seurakortilla pääsee otteluun suoraan sisään, muiden vapaakorttien pääsylippu on noudettava stadionin lipunmyyntipisteeltä.

TietoAreena 1922-klubi

TietoAreena 1922-klubilla pääset seuraamaan ottelua stadionin 4. kerroksesta, joko sisätiloissa tai ulkona aitiokatsomossa. Oma baari palvelee koko ottelutapahtuman ajan. Pääsylippuun sisältyy lisäksi kahvi/tee sekä makea kahvileipä.

Liput TietoAreena 1922-klubille Tiketistä hintaan 35 € (pelipäivänä 40 €).

VIP

TPS:n yritysasiakkaita palvelee stadionin 3. kerroksessa VIP-ravintola, joka aukeaa tunti ennen ottelun alkua. VIP-lippuja on mahdollista ostaa TPS:n toimistolta: Elina Salo (elina.salo@tps.fi / 040 5144 069). VIP-lipun hinta 100 € + alv 24%. VIP-lippu sisältää lämpimät, pehmustetut istumapaikat pääkatsomossa, buffet-ruokailun, kaksi juomaa, kahvin/teen sekä makean jälkiruoan.

Katsomot ja sisäänkäynnit

Tapahtuma-alueena toimii Veritas Stadionin pääkatsomo. Sisäänpääsy pääkatsomoon tapahtuu katsomon molemmilta puolilta. VIP- ja aitioasiakkaat saapuvat otteluun sisään Blomberginaukion päässä sijaitsevan VIP-sisäänkäynnin kautta (hissiaula Veritas Stadionin pääkatsomon kulmassa).

Anniskelukatsomo (K18) kattaa A- ja B-lohkojen yläosan paikat (riviltä 11 ylöspäin), terassin alapuolelta.

Kannattajatuotemyyntipiste palvelee stadionin 2. kerroksessa.

Liikuntaesteisyys

Pääkatsomon F-lohkossa on pyörätuoleille varattu tasanne, jonne kulku tapahtuu F-lohkon sisäänkäynnistä. Kulku katsomokerrokseen (2. krs) tapahtuu Veritas Stadionin kulmalta VIP-/aitiosisäänkäynniltä hissillä. 

Saattajakortilla on ilmainen sisäänpääsy TPS:n kotiotteluihin. Saattajalla tulee olla myös oma lippu, jonka saa noudettua ilmaiseksi pelipäivänä stadionin lipunmyyntipisteeltä.

Televisiointi

Ottelua voi seurata myös suorana ja selostettuna Ruudusta.

Lisää uutisia