Cleaver himoitsee ensimmäistä Suomen Cup -kannuaan

TPS:n keskikenttäpelaaja Chris Cleaver on vahvassa syysvireessä ja sen vakuudeksi hän myös avasi tämän kauden maalitinsä raitapaitojen viimeisessä kotiottelussa AC Oulua vastaan.

– Roope antoi tarkan keskityksen ja ei tarvinnut laittaa kuin päätä väliin. Olen pelannut nyt vähän hyökkäävämässä roolissa ja Kole on keskikentällä hieman minun alapuolellani. Systeemi on toiminut todella hyvin, Cleaver toteaa.

31-vuotias Cleaver on voittanut aikanaan Liigacupin kahdesti AC Allianssin paidassa, mutta Suomen Cupin kannu on kiertänyt miehen vielä toistaiseksi. Lauantaina on tuhannen taalan paikka kuitata myös se.

– HJK pelaa kotikentällään, johtaa sarjaa ja myös pelialusta on erilainen. Tältä pohjalta suosikista ei lienee epäselvyyttä. Olemme voittaneet kuitenkin viimeisestä kahdeksasta pelistä seitsemän ja lähdemme haastamaan Klubia ihan omalla pelillämme ja omilla vahvuuksillamme, Cleaver tietää.

– Jos pääsee finaaliin asti, ei kai sitä kukaan lähde kuin voittamaan. Totta kai Suomen Cupin voittaminen herättää intohimoja, eikä tässä joukkueessa ole liikaa sellaisia pelaajia, jotka ovat niihin juhliin mukaan päässeet, hän vielä kuittaa.

Cleaver tietää erittäin hyvin, että Klubilla on heittää kehiin tasavahva ja laadukas nippu, oli kokoonpanossa sitten ketä tahansa. Antti Muurisen johtama Suomen maineikkain pelaajahautomo tuottaa kaudesta toiseen uusia huippuja kentälle.

– Turha lähteä erittelemään ketään pelaajia, kaikki ne on todella kovia. Ei ne muuten tässä finaalissa pelaisi, johtaisi Veikkausliigaa ja jahtaisi tuplaa, hän muistuttaa.

Cleaver luottaa myös siihen, että katsomosta löytyy se kahdestoista pelaaja, vaikka HJK:n kotimaaperällä ollaankin.

– Meiltä on lähdössä satoja kannattajia liikenteeseen, mikä on todella hienoa. Tepsillä on Suomen parhaat kannattajat ja yleisöä. Uskon, että hei hoitavat homman kotiin katsomossa ja meidän pitää hoitaa omat hommamme sitten kentällä. Lauantaista tulee varmaan hieno päivä, Cleaver vielä hehkuttaa.

Lisää uutisia