Brasilialaispelaaja Jean vahvistaa TPS:n Veikkausliigaseuraa loppukauden

TPS:n Veikkausliigajoukkue saa uuden pelaajavahvistuksen, kun brasilialainen Jean Carlos de Brito liittyy loppukaudeksi raitapaitojen riveihin. 25-vuotias Jean saapui Turkuun loppukauden kattavalla lainasopimuksella Ruotsin Allsvenskan-seura Hammarby IF:stä. Jean on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan puolustuksen laidalla sekä keskikentällä eri rooleissa.

– Minulla on hyvät suhteet Hammarbyn organisaatioon ja tämä mahdollisuus aukesi sitä kautta. Etsimme sellaista pelaajaa, joka on pelannut tarpeeksi kovalla tasolla ja Allsvenskan on sarjana sitä. Etsimme myös sellaista pelaajaa, joka on varmasti heti myös pelikunnossa. Hän on harjoitellut koko ajan Hammarbyn kanssa koko ajan ja hän myös pelannut Allsvenskanissa, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson taustoittaa.

– Jean ei sopinut Hammarbyn systeemeihin juuri nyt ja hän oli innokas tulemaan tänne Turkuun heti. Hän on erittäin monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan vasempana laitapuolustajana sekä keskikentän laidalla ja keskustassa. Hän on selkeä vahvistus meille, tuoden uutta osaamista meidän joukkueeseemme, Johansson uskoo.

Jeanin kasvattajaseura on Goiás Esporte Clube, mutta hän on edustanut juniorivuosina myös espanjalaista Osasunaa sekä brasilialaisessa Palmeirasta. Hänen muita seurojaan Brasiliassa ovat olleet CRAC, Paysandu sekä Sport Recife. Jean pelasi kaudella 2018-19 Clube Atlético Tubarãosssa yhteensä 24 ottelua.

Jean siirtyi Hammarbyn riveihin helmikuussa 2019 brasilialaisesta Tubarãosta kolmivuotisella sopimuksella. Viime kaudella Jean pelasi kuitenkin loppukauden lainalla Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Superettanissa, IK Frej Täbyssä.

Jean on jo Turussa ja hän on aloittanut 14 vuorokautta kestävän omaehtoisen karanteenin. Hän liittyy mukaan TPS:n edustusjoukkueen yhteisiin harjoituksiin heti karanteenijakson päätyttyä.

Lisää uutisia