Aura Cup täyttää Kupittaan jalkapallokentät jo 16:nnen kerran

TPS juniorijalkapallon järjestämä kansainvälinen juniorijalkapalloturnaus, Aura Cup, järjestetään Turussa nyt jo 16:nnen kerran. Aura Cup alkaa torstaina 28.6. ja turnaus päättyy sunnuntaina 1.7. pelattaviin finaaliotteluihin. Turnaus järjestetään poikien P14-P8-ikäluokille sekä tyttöjen T13-T9-ikäluokille.  Aura Cupin erotuomarit tulevat Turun Erotuomarikerhosta. Nuorimpien ikäluokkien erotuomareina toimivat pelinohjaajat.

Turnauksen otteluita pelataan pääasiassa Kupittaan kentillä, mutta pelejä on kuitenkin myös Lausteen Poropuiston, Parkin ja Kaarinan luonnonnurmi- ja tekonurmikentillä. Turnaukseen osallistuu ympäri Suomea tulevien oman ikäluokkansa huippujoukkueiden lisäksi myös ulkomaalaisia joukkueita. Aura Cupissa pelaa 14 ulkomaalaista joukkuetta Latviasta, Liettuasta, Puolasta ja Virosta. Turnaukseen osallistuu yhteensä yli 1.700 pelaajaa taustajoukkoineen, jotka muodostavat 140 joukkuetta. Aura Cupin turnaussuojelijana toimii alaraajahalvaantuneiden naisten ratamoottoripyöräilyn maailmanmestari Ulla Kulju.

Aura Cupin turnausjärjestelyt vedetään läpi erittäin ammattitaitoisella vastuuhenkilöporukalla, jolla on jo vuosien kokemus turnauksen järjestämisestä. Majoituksesta ja ruokailusta vastaavat koulut sijaitsevat aivan pelikenttien läheisyydessä.

– Ilman Turun kaupungin tukea tällaista turnausta ei olisi mahdollista järjestää. Kenttäolosuhteemme sekä itse turnausjärjestelyt ovat olleet vuodesta toiseen huipputasoa. Turnaus on ollut alusta alkaen kansainvälinen ja näin laadukkaat suomalaisjoukkueet saavat mitata omia taitojaan myös ulkomaisten joukkueiden kanssa. Toivotamme kaikki turnausjoukkueet lämpimästi tervetulleeksi tänne kesäiseen Turkuun, Aura Cupin turnauskoordinaattori Kaisa Alkio toivottaa.

– Kesäinen Aurajokiranta on aivan loistava tutustumispaikka. Samalle viikonlopulle nyt Aura Cupin kanssa ajoittuu myös Turun Vanhalla Suurtorilla järjestettävät Keskiaikaiset markkinat, jotka houkuttelevat vuosittain yli 155.000 kävijää. Siellä kannattaa ehdottomasti vierailla, kun otteluohjelma antaa vaan myöden, Alkio vielä suosittelee.

Lisätietoja Aura Cupista:

Turnausvastaava Kari Uronen p. 0500-784 595 tai kari.uronen@tps.fi
Turnauskoordinaattori Kaisa Alkio p. 040-531 8565 tai auracup@tps.fi

Lisätietoja Aura Cupista ja turnauksen otteluohjelma: https://www.auracup.com/
Aura Cupin Facebook-sivu: https://www.facebook.com/auracup/
TPS TV: Aura Cup -video: https://tpstv.fi/tpsn-kansainvalinen-aura-cup-jarjestetaan-turussa/

Lisää uutisia