Aura Cup täyttää jälleen Kupittaan jalkapallokentät

TPS juniorijalkapallon järjestämä kansainvälinen Aura Cup järjestetään Turussa jo 13:nnen kerran. Aura Cup alkaa torstaina 25.6. ja turnaus päättyy sunnuntaina 28.6. pelattaviin finaaleihin. Turnaus järjestetään 02-, 03-, 04-, 05-, 06- ja 07- syntyneiden poikien ikäluokille sekä 02- ja 03-syntyneiden tyttöjen ikäluokille. Aura Cupin erotuomarit tulevat Turun Erotuomarikerhosta.

-Osallistujajoukkueita on yhteensä 125. Kaikkein pienimmät ikäluokat pelaavat nyt Kupittaa ykkösellä, jossa on neljä peliä käynnissä samaan aikaan. Saamme kaikki myyntipalvelut aivan kentän viereen ja siellä on myös parempi näkyvyys kannustusjoukkojen kannalta. B13-ikäluokan turnaus on jälleen kutsuturnaus ja mukana ovat Suomen parhaat joukkueet. Kelejä saa aina jännittää, mutta nyt näyttäisi siltä, että saadaan taas sellaiset Aura Cupille tyypilliset mukavat kesäkelit tänne Turkuun, turnauskoordinaattori Kari Uronen toivoo.

Turnauksen otteluita pelataan pääasiassa Kupittaan kentillä. Pelejä on kuitenkin myös Turun Urheilupuiston Yläkentällä sekä Parkin kentällä. Pelialustoina toimivat niin luonnonnurmi- kuin tekonurmikentätkin. Turnaukseen osallistuu ympäri Suomea tulevien joukkueiden lisäksi myös ulkomaalaisia joukkueita, jotka tulevat tänä vuonna Latviasta, Liettuasta, Valko-Venäjältä, Venäjältä ja Virosta.

-Ulkomaalaiset joukkueet ovat aina vähän kysymysmerkkejä, mutta kyllä Baltiasta ja Venäjältä yleensä laatujoukkueita tulee. Meille on tullut tällä viikolla aivan viime hetken peruutuksia, ja juuri idän suunnasta. Olemme joutuneet rukkaamaan otteluohjelmia uusiksi ja siinä on aina omat haasteensa. Toivomme itse osallistujajoukkueilta ymmärrystä asian suhteen,  Uronen pahoittelee.

Aura Cupin turnausjärjestelyt vedetään läpi erittäin ammattitaitoisella vastuuhenkilöporukalla. Eri sektoreiden vastuuhenkilöt johtavat omia ryhmiään jo vuosien turnauskokemuksella.

-Meillä on ollut samat vastuuhenilöt jo monta vuotta ja he kyllä tietävät, mitä tekevät. Ilman heidän ammattitaitoista panostaan tällaisen turnauksen järjestäminen olisi todella haastavaa. Iso kiitos jo ennakkoon myös niille sadoille vanhemmille, jotka auttavat esimerkiksi puffeteissa, keittiöissä sekä majoituspaikoissa, Uronen kiittelee.

Lisää uutisia