Anna Koivunen debytoi A-maajoukkueessa – tie isoille areenoille kulkenut TPS:n kautta

Maalivahti Anna Koivunen teki eilen A-maajoukkuedebyyttinsä. Nykyisin Ruotsin pääsarjan Brommapojkarnaa edustavan Koivusen tie isoille areenoille on kulkenut Turun Palloseuran kautta, sillä hän pelasi aikanaan Tepsissä sekä junioreissa että edustusjoukkueessa.

Kotimaan pääsarjadebyyttinsä Koivunen teki 16-vuotiaana TPS-maalilla keväällä 2018, kun TPS voitti Pallokissat 2–0. Koivusen A-maajoukkuedebyytti sujui samaan malliin kuin aikanaan liigadebyyttikin, sillä eilen hän nollasi Filippiinit ja Helmarit sai tuulettaa 4–0-voittoa.

Eilisen A-maajoukkuedebyyttinsä myötä Koivunen liittyi kunniakkaaseen joukkoon maalivahteja, jotka ovat vartioineet sekä Suomen A-maajoukkueen että Turun Palloseuran maalia. Lista maajoukkueveskareista, jotka ovat edustaneet Tepsiä edustusjoukkueessa tai junioreissa, on varsin komeaa luettavaa: Lukas Hradecky, Petri Jakonen, Göran Enckelman, Peter Enckelman, Jouni Gröndahl, Markku Palmroos, Dan-Ola Eckerman, Pekka Nurmio, Henrik Moisander, Panu Toivonen, Jukka Lehtovaara, Siiri Välimaa, Lucas Bergström, Milla-Maj Majasaari ja Anna Koivunen.

TPS:ssä pelatessaan Koivunen valittiin vuoden 2018 parhaaksi tyttöpelaajaksi Suomessa. Captain’s Ball -gaalassa jaetun arvostetun palkinnon Koivuselle toivat paitsi hyvät otteet TPS:n naisten liigajoukkueen maalilla myös vakuuttavat suorituksen nuorten maajoukkueessa. Keväällä 2018 pelatuissa alle 17-vuotiaiden EM-kisoissa Koivunen valittiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.

Kauden 2018 jälkeen Koivunen siirtyi TPS:stä kahdeksi kaudeksi HJK:n maalille, minkä jälkeen ura on jatkunut Ruotsin pääsarjassa. TPS onnittelee Anna Koivusta A-maajoukkuedebyytistä!

Lisää uutisia