Aleksi Ristolan ohjaus riitti kolmeen pisteeseen

TPS löi Liigacupin 1-lohkossa tänään Valkeakosken Hakan lukemin 1-0. Palloseuralla on nyt koossa kolmesta ottelusta kuusi pistettä. TPS:n voittomaalista vastasi sama mies kuin edellisessä voitto-ottelussa FC Interiä vastaan, eli PK-35:stä täksi kaudeksi Turkuun siirtynyt
hyökkääjä Aleksi Ristola.

– Pelaajamme olivat kovan harjoitusviikon jäljiltä väsyneitä, mutta sijoittuminen ja etäisyydet kentällä kuitenkin toimivat. Tämä oli selvästi parempi peli kuin Eckeröhallenissa IFK:ta vastaan, mutta ei joukkue vielä valmis ole, TPS-luotsi Marko Rajamäki muistutti.

TPS oli alusta alkaen se hallitsevampi osapuoli, mutta varsinkin puolustuspeli toimi moitteettomasti. Vaikka Haka oli terhakkaalla asenteella liikkeellä, jäi se käytännössä ilman maalipaikkoja.

TPS:n 35. minuutilla syntynyt voittomaali oli komean hyökkäyssommitelman tulos. Toppari Jani Tanska nosti pallon oikeaan laitaan ja Dennis Okaru otti pelivälineen tyylikkäästi rinnalla alas.
Nigerialaislaituri ei jäänyt aikailemaan, vaan pisti pallon välittömästi luukulle, jonne Ristola juoksi ja ohjasi pallon varmasti ohi Haka-vahti Ville Kauppisen. Hieman huonommassa paikassa ollut Mika Ääritalo näytti pelisilmänsä ja antoi pallon mennä ohitseen Ristolalle.

– Meidän uusista miehistä Tanska oli ensimmäistä kertaa avauksessa ja teki juuri sen mitä piti. Ristola teki jo toisen voittomaalin, joten uuden nämä pelaajamme pääsevät koko ajan paremmin kuvioihin sisään, Rajamäki kiitteli.

TPS:n urakka helpottui 58. minuutin kohdalla, kun Hakan Juha Pirinen sai toisen lapun ja lensi ulos. Haka teki muutaman vaihdon ja yritti päästä pelin mukaan, mutta mitään vaarallisempa ei tapahtunut. Pois lukien aivan lopun vapaapotku aivan rankkarialueen rajalta.

– Tänään oli mukava pelata, vaikka minulla on ollut muitakin kiireitä. Kaikki pitivät oman paikkansa, mutta meidän olisi pitänyt kuitenkin tehdä se vapauttava toinen maali myös, TPS:n lisäksi myös Puolustusvoimien palveluksessa oleva Juho Lähde tuumasi.

Lähteen mukaan TPS:n on ollut helpompi valmistautua kauteen, koska joukkue ei ole muuttunut niin paljon kuin kahtena edellisenä vuotena.

– Totta kai sillä on vaikutusta, mutta joka vuosi täytyy nousta myös uusia vastuunkantajia, hän vielä korosti.

TPS:n seuraava ottelu ei ole Liigacupia, vaan ihan puhdas harjoitusottelu. Vastustaja on kuitenkin mielenkiintoinen, eli tukholmalainen IF Brommapojkarna, joka tunnetaan TPS:n lailla vahvasta juniorityöstään. Ottelu alkaa Javenture-Areenalla torstaina 16.2. klo 14.00

Lisää uutisia