Åland United jälleen hankala vastustaja TPS:n naisille

57. 0-4 Makoski (Engman)
77. 1-4 Tiia Tikkanen (Eveliina Mäkelä)
79. 1-5 Makoski
90+2. 1-6 Hayley Lauder (Cordia)

Åland United oli tälläkin kertaa hankala vastustaja TPS:n naisille, joka kärsi eilen yläkentällä kauden suurinumeroisimman tappion. Edellisen 0-4 tappion aiheutti myös ÅU kotonaan.

Ottelun alku oli lievää tunnustelua aloitteen ollessa koko ajan vierailijalla. TPS pyrki puolustamaan tarkasti ja onnistuikin siinä hyvin 12 minuuttia, kunnes ÅU avasi TPS-puolustuksen muutamalla nopealla poikittaissyötöllä ja ennen ottelun alkua kesäkuun pelaajana palkittu Manya Makoski pääsi läheltä laukomaan vieraiden 0-1 johtomaalin.

TPS pääsi hetimmiten hätyyttämään ÅU:n maalia kahteen otteeseen. Ensin Juliette Kemppi sai oivan syötön keskeltä läpi, mutta vastaantullut Mallori Lofton-Malachi ehti ensin pallolle. Pari minuuttia myöhemmin Tiia Tikkanen purjehti oikealta laidalta päätyrajalle ja antoi korkean keskityksen takatolpalle, jossa pikkusisko Sari Tikkanen oli aivan vapaana. Sari ei aivan ylettynyt palloon ja hyvä maalipaikka kuihtui.

Ensi jakson puolivälissä Åland sai toisen maalinsa helpolla tavalla, kun täysin vartioimaton ylösnoussut puolustaja Pille Raadik pääsi vapaasti puskemaan Janelle Cordian antaman kulman ohi Katja Kankaanpään.

Toisen puoliajan alussa ÅU:n kärkipelaaja ja A-maajoukkueeseen tänä vuonna noussut Adelina Engman väläytti taitoaan ja nopeuttaan. Ensin hän leikkasi oikea-aikaisesti poikittaiseen syöttöön 16 alueen sisällä ja viimeisteli takanurkkaan 0-3 ja seitsemän minuuttia myöhemmin hän tarjoili namupaikan Makoskille, joka sijoitti jo 0-4 johdon vieraille.

Tiki Tikkanen nosti hieman TPS:n toivoa kavennusmaalilla n. 15 minuuttia ennen loppua, kun hän nousi  oikealla laidalla kohti maalia ja laukoi terävästi takasivuverkkoon 1-4. Syötön Tiialle tarjoili toisella puoliajalle kentälle vaihdettu Eve Mäkelä. Heti maalin jälkeen Tiialla oli toinen hyvä maalipaikka rynnätessään ÅU-puolustuksen keskeltä, mutta vastaan tullut Lofton-Malachi ehti torjumaan vedon kehollaan.

Seuraavasta hyökkäyksestä Manya Makoski kruunasi iltansa kolmannella maalilla ja knallilla ottelun jälkeen.

TPS:llä oli vielä yksi hyvä paikka kaunistella ottelulukuja ainoasta kulmatilanteesta 84. minuutilla. Petra Nurmisen antama kulmapotku päätyi Siiri Hammarille, joka ohjasi pallon kohden oikeaa alanurkkaa. Tolpalla päivystänyt ÅU-puolustaja ehtii kuitenkin väliin ja lakaisi pallon pois.

Ottelun näyttävin maali ja sinetti syntyi yliajalla Hayley Lauderin otettua kulmapotkun taitavasti haltuun ja lauottua pallon parin pompun jälkeen ulkosyrjällä vasempaan ylänurkkaan.

TPS oli kokonaisuutena altavastaajana ja aseeton ÅU:n liikkuvien ja taitavien pelaajien puristuksessa. Toki paremmalla onnella pari lisämaalia olisi ollut tarjolla, mutta voitto olisi mennyt joka tapauksessa oikeaan osoitteeseen. TPS:n paras tänään oli Tiia Tikkanen, joka pysyi parhaiten vieraiden vauhdissa mukana.

TPS:n seuraava kotiottelu on jo lauantaina 14.7. klo 16.00. Ottelu pelataan Paavo Nurmen stadionilla ja vastustajana on Tampereen Ilves.

TPS: Katja Kankaanpää (mv);  Emilia Halm, Siiri Hammar, Emmi Montonen, Marjukka Pirttisalo; Tiina Vatanen (C), Petra Nurminen (87 Hanna Karhu); Sari Tikkanen (59. Eveliina Mäkelä), Heta Kauppinen (59. Janniina Haapaniemi), Tiia Tikkanen; Juliette Kemppi (87. Taija Tomberg).
Vaihdossa: Karoliina Lindstedt (mv) ja Matilda Halm.