Åland United -ennakko: Toivelistalla Haanpää, Ukkonen, Uronen & Välimaa

Lauantaina 13.7. on edessä TPS jalkapallon todellinen juhlapäivä eli tuplapelipäivä. Mustavalkoinen päivä saadaan käyntiin Naisten liigan ottelulla TPS – Åland United, joka alkaa yläkentällä klo 14.30. Ottelun päättymisen jälkeen on sitten edessä pikainen siirtymätaival kohti Veritas Stadionia, jossa miehet kohtaavat Ykkösessä AC Oulun klo 17.00 alkaen.

TPS pelasi Naisten liigassa komean kolmen matsin voittoputken, joka päättyi viime viikonloppuna Kuopiossa selvään 4-0-tappioon. TPS:n päävalmentaja Petteri Joensuu myöntää suoraan, että viime lauantain KuPS-ottelu oli hänen päävalmentajauransa kehnoin esitys joukkueelta. Sitä on kuitenkaan turha jäädä sen enempää surkuttelemaan, vaan raitapaidoille riittää takuulla se, että se palaa pelillisesti vaan takaisin omalle tasolleen.

TPS kohtasi Åland Unitedin sarjan ensimmäisellä puolikkaalla Maarianhaminassa ja hävisi silloin niukasti 1-0. Ahvenanmaalaiset olivat alkuun niskan päällä, mutta Palloseura pääsi peliin paremmin kiinni ottelun toisella puoliajalla. Kiri ei realisoitunut kuitenkaan maalin muodossa. Åland Unitedin peli on kuitenkin yskähdellyt ajoittain pahastikin ennakko-odotuksiin nähden. Viime kierroksella se nappasi kuitenkin tärkeän 2-0-kotivoiton ONS:stä.

TPS lähtee lauantain jännitysmatsiin sarjan viidenneltä sijalta. TPS:llä on 17 pistettä ja saman ottelumäärän pelannut Åland United hengittää niskaan kaksi pinnaa perässä. TPS ja ÅU ovat siis molemmat ylemmän loppusarjan joukkueiden joukossa tällä hetkellä. Lähimmät uhkaajat ovat Jyväskylän Pallokerho (14) ja Tampereen Ilves (12), jotka yrittävät myös nousta kaikin keinoin ylemmän loppusarjan joukkueiden kyytiin mukaan.

TPS on painiskellut viime aikoina melkoisessa loukkaantumisvyyhdissä. Pitkäaikaispotilaista Patricia Träskin kausi on varmuudella kokonaan paketissa ja hän joutuu olkapääoperaatioon. Tiia Hirvosen nilkka alkaa sen sijaan olla pikkuhiljaa kunnossa.

TPS-kapteeni Mira Uronen kokeilee jalkansa kestävyyttä tämän viikon harjoituksissa ja hänen pelaamisestaan päätetään loppuviikosta. Uronen on sellainen sisupussi, että hän tekee takuulla kaikkensa, että pääsisi Åland United -otteluun mukaan. Taannoisessa Ilves-ottelussa loukkaantunut Netta Laasiohan oli kentällä jo Kuopiossa.

Laitapelaaja Katja Hakalan suhteen pelättiin hetki jo pahinta, että polvivamma taas uusiutuisi. Sen suhteen selvittiin kuitenkin säikähdyksellä, mutta pelikunnossa hän ei vielä ole.

Maalivahti Siiri Välimaa puuttui KuPS-ottelusta, mutta hän ei ole onneksi loukkaantunut. Toivottavaa ja myös oletettavaa on, että viimeisetkin taudin rippeet karisevat hänestä ennen lauantaita.

TPS:n hyökkäyspää tulee vahvistumaan seuraaviin peleihin varmuudella. Milla Rantamäen paluusta tiedotettiin jo viime viikolla ja hän saikin jo pelituntumaa KuPS-ottelun lopussa.

Annika Haanpää pelasi talvikauden Italiassa ja hän on sen jälkeen harjoitellut joukkueen kanssa jo useita viikkoja. Haanpään paperiasiat lähtevät toivottavasti liikkeelle vauhdilla, kun siirtoikkuna aukeaa 10.7. Päävalmentaja Joensuu toivookin, että Italiassa ollaan hereillä asian suhteen välittömästi.

Hyökkääjä Emilia Ukkonen pelasi TPS:ssä lainasopimuksella toukokuussa ja vakuuttavasti pelasikin. Hän iski Palloseuralle kolme osumaa ja tuli valituksi Naisten liigan toukokuun parhaaksi pelaajaksi. Pienelle vastuulle HJK:ssa jäänyt Ukkonen on palaamassa jälleen takaisin Turkuun. Myös hänen kohdallaan pitää saada paperiasiat ojennukseen, ennen kuin hän on pelikelpoinen.

Otteluennakko TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/aland-united-ennakko-toivelistalla-haanpaa-ukkonen-uronen-valimaa/

Lisää uutisia