Åland United -ennakko: ”Hyvä lähtö kauteen auttaa meitä todella paljon”

TPS pelaa Naisten liigassa kauden 2019 toisen ottelunsa maanantaina 22.4. Palloseura matkustaa toiseksi pääsiäispäiväksi Åland Unitedin vieraaksi Maarianhaminaan. Ottelu alkaa Wiklöf Holding Arenalla klo 18.00.

TPS aloitti Naisten liigan viime viikon lauantaina erittäin maukkaalla 2-1-kotivoitolla KuPS:sta. TPS nousi yläkentällä tappioasemasta maalin voittoon. Raitapaitojen tasoitusmaalin viimeisteli Katja Hakala ensimmäisen puoliajan lopulla. TPS:n 2-1-voittomaalissa oli hieman onneakin matkassa, sillä Mira Urosen laukaus muutti sopivasti suuntaa kuopiolaisten puolustuksesta.

– Kolme pinnaa heti sarjan alkuun on tärkein asia, lopputuloshan kuitenkin aina ratkaisee. Vähän jännitettiin ja peli oli ensin alkuun hakusessa. Tauolla muutettiin vähän asioita kentällä ja parannettiin heti, mutta hieman passivoiduttiin turhaan tuossa lopussa, TPS:n päävalmentaja Petteri Joensuu tiivisti KuPS-ottelun annin.

Viime kauden pronssijoukkue Åland United aloitti sarjakautensa kahdella tasapelillä. Viime viikonloppuna joukkue avasi voittotilinsä ONS:n kustannuksella Oulussa lukemin 3-2.

– Åland United on yksi sarjan suosikeista, mutta niillä on vähän yskähdellyt alussa. Heillä on todella hyvä ja kokenut joukkue tänäkin vuonna.  Paineet lyödään suosiolla sinne, koska heillä ei heillä hirveästi varaa menettää pisteitä, jos aikovat pysyä kärjen kyydissä mukana. Ollaan alkuviikko treenattu erittäin hyvin, sitten vähän huilattu ja sunnuntaina on valmistava treeni itse peliin. Meitä auttaa todella paljon se, että saatiin hyvä lähtö kauteen, TPS-luotsi painottaa.

TPS esitteli KuPS-ottelussa melkoisen määrän ensikertalaisia. Joensuulle itselleenkin KuPS-ottelu oli ensimmäinen päävalmentajana Naisten liigassa. Pelaajista Siiri Välimaa, Tiia Hirvonen ja Patricia Träsk merkkauttivat pöytäkirjoihin ensimmäiset liigapelinsä TPS-paidassa. Oman nuorisokaartin Jatta Keskitalo ja Daniela Sandås pelasivat kaikkien aikojen ensimmäiset ottelunsa Naisten liigassa.

– Penkillä taisi olla Inkeriä lukuun ottamatta kaikki ensikertalaisia. Hienosti nuoret selvisivät. Meillä onkin toimiva keskinäinen yhteistyö T17-joukkueen kanssa ja sieltä on muutama muukin pelaaja lähellä edustusjoukkuetta, Joensuu muistuttaa.

TPS:ltä puuttuu vielä pelaajia kokoonpanosta. Saija Östlundilla on ollut vaikeuksia jalkansa kanssa ja hänet tilanteensa selkenee ensi viikolla. Jenni Rannus on päässyt jo eroon kepeistään ja hän on pelikuntoinen heti vapun jälkeen. Myös Amanda Aatsingin paluu ajoittuu samoihin aikoihin. Italiasta takaisin Turkuun tuleva Annika Haanpää liittyy joukkueen pelaavaan kokoonpanoon vasta kesällä, mutta Yhdysvalloista palaava Sini Laaksonen jo toukokuun alussa.

– Aika samalla kokoonpanolla mennään kauden ensimmäiseen vieraspeliin kuin mitä oli KuPS-pelissä. Yasmin Baasousi tulee kuitenkin uutena mukaan Ahvenanmaalle, Joensuu vahvistaa.

TPS ja Åland United kohtasivat viime kaudella runkosarjassa kaksi kertaa parin viikon välein. Åland United voitti ensin kotonaan 1-0 ja TPS hävisi sen jälkeen juhannuksen alla kotonaan lukemin 3-1. Ylemmässä loppusarjassa TPS sitten vihdoinkin voitti Åland Unitedin. Ottelu ratkesi yläkentällä dramaattisesti lisäajan viimeisellä sekunnilla. Joukkueet kohtasivat myös helmikuussa Suomen Cupin alkulohkon ottelussa Kupittaalla, jolloin Åland United oli tehokkaampi voittolukemin 3-0.

Lisää uutisia