Åland United -ennakko: ”Haluamme myös yläloppusarjasta pisteitä”

TPS kohtaa kauden 2018 viimeisessä kotiottelussaan Åland Unitedin. Tämä Naisten liigan yläloppusarjan ottelu alkaa Urheilupuiston yläkentällä lauantaina 13.10. klo 16.00.

TPS ja Åland United kohtasivat jo kaksi kertaa Naisten liigan runkosarjassa. Toukokuun lopussa Åland United voitti TPS:n Maarianhaminassa tasaisen taistelun jälkeen 1-0. Joukkueet ottivat yhteen toisen kerran pari päivää ennen Juhannusta yläkentällä ja silloin Åland United voitti lukemin 1-3. Tepsin ainokaisen viimeisteli Wilma Spets.

– Molemmat pelit olivat loppujen lopuksi aika tasaisia. Ensimmäinen keskinäinen ottelu olisi voinut päättyä kuinka vaan ja Turun ottelussa meille osui synkkä jakso toisen puoliajan alkuun, jolloin Åland teki kolme maalia reilussa kymmenessä minuutissa. Totta kai me haluamme voittaa Åland Unitedin ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja sekoittaa samalla vähän kärkipään kuvioita, TPS-valmentaja Timo Saari painottaa.

Åland United saapuu Turkuun tappio niskassaan. Ahvenanmaalaiset hävisivät niukasti 1-0 PK-35 Vantaalle vieraissa. TPS pelasi viimeksi Espoossa FC Honkaa vastaan ja hävisi todella kirvelevällä tavalla 3-2. TPS:n hieno ensimmäisen puoliajan 0-2-vierasjohto kuivui kokoon toisella puoliajalla. FC Honka löi voittomaalinsa sisään vasta ottelun viimeisellä minuutilla. TPS:n maaleista vastasivat joukkueen kapteeni Mira Uronen ja Jenni Rannus.

– Espoon ottelu harmittaa tietysti. Pelasimme erinomaisen ensimmäisen puoliajan, teimme kaksi maalia ja hallitsimme pelitapahtumia. FC Honka on toki hallitseva Suomen mestari ja erittäin kova kotonaan, mutta olisi ollut hienoa toistaa heinäkuinen vierasvoitto. Tasapelipistekin Espoosta on lähökohtaisesti kova suoritus, Saari muistuttaa.

Ottelu lähtöasetelmat ovat varsin selkeät. Åland United on parin laihemman kauden jälkeen nyt tiukasti Naisten lligan mitalikamppailussa mukana. Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa neljäntenä samalla pistemäärällä kolmantena olevan FC Hongan kanssa. Sarjan kärjessä oleva HJK on neljä pistettä Åland Unitedia edellä kaksi kierrosta ennen loppua. TPS on puolestaan sarjataulukossa kuudentena ja se tulee olemaan myös joukkueen loppusijoitus sarjan päätyttyä. TPS pelaa omasta kunniastaan ja se haluaa avata pistetilinsä myös yläloppusarjassa.

– Joukkueemme muuttui viime kaudesta rajusti ja pääsy yläloppusarjaan oli alkuperäinen tavoitteemme. Naisten liigassa on ollut aika pitkiä taukoja, mutta me olemme harjoitelleet koko ajan tunnollisesti ja haluamme myös yläloppusarjasta pisteitä. Haluamme hyvästellä kotiyleisömme tämän kauden osalta pirteällä ja hyvällä esityksellä, josta toivottavasti jäisi meille myös palkinto.

TPS:n valmentajat Timo Saari ja Juha Reini joutuvat jättämään lauantain pelin väliin, sillä he ovat molemmat matkoilla. He olivat sopineet matkoistaan jo ennen kun Naisten liigan ylemmän jatkosarjan otteluohjelma julkaistiin. TPS:n valmennusvastuun kantaa Åland Unitedia vastaan Joonas Laurikainen.

– Olemme tehneet keväästä asti töitä ryhmänä ja Jonttu kantaa kentän laidalla vastuun ensi lauantaina. Totta kai me muutkin olisimme halunneet olla paikalla kauden viimeisessä kotiottelussa, Saari pahoittelee.

TPS:n naisten ainoasta Suomen mestaruudesta on kulunut tasan 40 vuotta. TPS:n vanhat mestarit kokoontuvat keskenään lauantaina ja he saapuvat myös TPS-Åland United -otteluun. Aimo Moisanderin valmentama TPS kaatoi kaudella 1978 ratkaisevassa ottelussa HJK:n Helsingissä lukemin 0-2. TPS:n kaikkien aikojen mitalisaldo on tällä hetkellä 1-8-2. Tuorein mitali, SM-hopea, on kaudelta 2016.

– On äärimmäisen upea juttu, että perinteitä kunnioitetaan. TPS on niin hieno ja perinteinen seura, että se ansaitsee tuon mestaruutensa historiankirjoihin. On erittäin suuri kunnia meille, että vanhat mestarit saapuvat joukolla kotiotteluumme, Saari vielä kiittelee.

TPS päättää kauden 2018 JyPK:n vieraana Jyväskylässä. Ottelu alkaa Jyväskylän Harjun stadionilla lauantaina 20.10. klo 18.00.

Myös TPS TV on mukana kauden viimeisessä kotiottelussa. Suora lähetys TPS-Åland United -ottelusta näkyy osoitteessa: https://tpstv.fi/live/

Lisää uutisia