Akusti Salonen siirtyy naisten edustusjoukkueen päävalmentajaksi kaudeksi 2021

Akusti Salonen siirtyy Turun Palloseuran naisten edustusjoukkueen päävalmentajaksi kaudelle 2021. Salosen sopimus on yksivuotinen.

Salonen on mustavalkoisille tuttu kasvo, sillä hän on toiminut TPS A-junioreiden ja TPS U23 joukkueen päävalmentajana. Ennen Palloseuraan siirtymistä Salonen toimi Rauman Pallo-Iirojen päävalmentajana, jossa hän nosti Kolmoseen tippuneet raumalaiset takaisin Kakkoseen kauden 2018 päätteeksi. 

Palloseura on siis Saloselle tuttu, mutta edessä omalla tavallaan uusi kokemus, jonka hän ottaa vastaan hyvällä tunteella.

– Lähden kyllä todella hyvällä fiiliksellä kohti tätä uutta haastetta! Kokemusta valmentamisesta on jo jonkin verran kertynyt, mutta silti nyt olisi edessä vähän erilainen mahdollisuus. Edessä on hyppäys uuteen maailmaan ja samalla saa uudistaa myös omaa ajatteluaan. Ajattelen, että pystyn tuomaan joukkueeseen puhtaan ajattelutavan. Olen nyt ensimmäistä kertaa valmentamassa naisten puolella, joten tuon mukanani uutta ajattelua niin harjoitusten, kuin pelien rakentamisessa.

Päätös sopimuksesta oli Salosen mukaan omalla tavallaan vaikea, mutta samalla suhteellisen selkeä, vaikka kysyntää oli myös muualta.

– Pyörittelin asiaa mielessäni jonkin aikaa ja mietin myös muita tarjottuja mahdollisuuksia. Mitä enemmän asiasta keskusteltiin, sitä enemmän vakuutuin siitä, että tämä vaihtoehto on tässä tilanteessa paras mahdollinen.

Sopimuksen valmistuttua ei ole vielä varmaa, millä sarjatasolla TPS pelaa kaudella 2021, mutta Salonen on varautunut molempiin.

– Toivottavasti joukkue säilyisi Kansallisessa Liigassa, mutta jos suuntana on Ykkönen, niin täytyy vaan ajatella asioista vähän eri tavalla ja kiinnittää huomiota erilaisiin asioihin, kuin tällä kaudella. Kansallisessa Liigassa ollaan lähdetty hakemaan hyviä tuloksia yksittäisistä peleistä, kun taas Ykkösessä on mahdollisuus pistää vähän erilaisia tavoitteita. Molemmissa sarjatasoissa on omat plussat ja omat miinukset, enkä osaa sanoa kumpi olisi tässä tilanteessa selkeästi parempi vaihtoehto ja kumpi huonompi. Oleellisinta on kuitenkin se, että joka tapauksessa pelataan jalkapalloa ja harjoitukset ja lähestymistavat ovat joka tapauksessa samat ja erot tulevat niissä pienissä asioissa.

Kauden 2021 joukkueen kasaus ei ole vielä kunnolla alkanut, mutta suunnitelmia on jo tehty niin pelaajien, kuin valmennustiimin suhteen.

– Oma kausi A-junioreiden valmentajana loppuu huomenna ja sen jälkeen lähdetään taustaryhmien kanssa kartoittamaan ja kokoamaan joukkuetta. Vaikka nykyinen kausi on vielä kesken, aloitan itse jo kauden 2021, jotta oltaisiin mahdollisimman valmiita. Joukkueen lisäksi edessä on edessä myös valmennustiimin kasaaminen. Ajatuksia ja suunnitelmia on jo mielessä, mutta niitä täytyy kartoittaa vielä ajan kanssa. Nykyinen ryhmä on hyvä ja toivotaan, että vastaavaa olisi luvassa myös ensi kaudella.

 

Lisää uutisia