Aivan fantastinen nousu lisäajalla! – TPS rynni Helsingissä kahden maalin takaa tasoihin

TPS haastoi Veikkausliigan kärkijoukkue HJK:n ennakkoluulottomasti Helsingissä. Vaikka HJK hallitsi täysin odotetusti kenttätapahtumia, pystyi TPS pitämään avausjakson jälkeen nollan omassa päässään.

Kaikki odottivat Klubin hurjaa toisen puoliajan rynnistystä ja tapahtuihan se. Klubi iski vajaan kymmenen minuutin jaksoon kaksi osumaa. Peli ei ollut siinä vaiheessa kuitenkaan ohi, vaan TPS palasi vielä leikkiin mukaan ja iski kavennuksen ja tasoitusosuman aivan ottelun lopussa. Nousu oli aivan huikea ja sai kaikkien Bolt Arenan katsojien suut ammolleen suut ammolleen. TPS:n maalivahti Jere Koponen oli ottelun ykköshahmo, hän pelasi aivan loistavan ottelun.

– Maalivahdin kannalta se oli hyvä matsi, kun tilanteita tuli kerralla varmaan kolmen-neljän matsin edestä. Aina kun tulee Klubin vieraaksi, niin se yleensä vaan on. Pysyy ainakin lämpimänä ja pysyy pelissä varmasti mukana, Koponen veisteli matsin jälkeen.

Päävalmentaja Jonatan Johansson löi Bolt Arenan keinonurmelle täsmälleen saman avauksen viikko sitten FC Lahtea vastaan. HJK sai heti alkuminuuttien aikana kaksi melko vaarallista tilannetta TPS-maalille, mutta ensin Jere Koponen kaappasi pallon ja jälkimmäisessä tilanteessa pallo leijui TPS-maalin katolle.

Seuraavaa tilannetta puski sitten viiden minuutin kohdalla. Riku Riski latasi lujaa vasurillaan, Koponen torjui eteen ja David Browne pääsi irtopalloon, mutta hän jysäytti pallon aivan avopaikasta yli.

HJK sai seuraavan avopaikan muutamaan minuuttia myöhemmin. Riku Riski pääsi nokitusten Koposen kanssa, mutta ei vaan päässyt rokottamaan vanhaa seuraansa. Koponen venyi pallon eteen taas aivan ilmiömäisesti.

Reilun vartin kohdalla TPS iski vastaan. Alim Moundi vapautti Olawale Tehen vasemmalta laidalta läpi, mutta veto sujahti Klubin maalin yli.

Klubi vyörytti omia hyökkäyksiään koko ajan, mutta TPS kyttäsi samalla koko ajan vastaiskuja. TPS oli muutenkin alun karusellin jälkeen pelissä jo paljon paremmin mukana.

Pian TPS-puolustus katkaisi HJK-hyökkäyksen vasemmalla laidallaan ja pyrähti toisen kerran nopeaan vastaiskuun. Brasilialainen keskikenttämies Jean harhautteli, purjehti HJK:n boksiin ja latasi, mutta pallo painui liian ylös.

Avausjakson viimeinen kymppi oli taas aika vahvaa HJK:n pyöritystä, mutta TPS-puolustus selvitteli tilanteet toisensa jälkeen.

Ensimmäisen puoliajan lopun parhaista viihdepläjayksistä vastasivat Tehe ja Tatu Varmanen. Ensin Tehe kuumensi helsinkiläisyleisöä liruttamalla pallon vihellyksen jälkeen tyhjään HJK-maaliin. Hän selvisi tilanteesta kuin ihmeen kaupalla ilman varoitusta. Varmanen puolestaan näytti taistelemisen mallia selättäen HJK-pelaajan kentän pintaan ja hankkimalla kaupan päälle raitapaidoille vielä vaparin.

Keskikentän työmies Alim Moundi joutui valitettavasti tulemaan vaihtoon jo 18.minuutin kohdalla, mutta kokenut Sami Rähmönen otti toki heti oman paikkansa kentällä.

Toisen puoliajan alussa Koponen venyi kaksi kertaa aivan uskomattoman hienosti. Pettyä sai kahteenkin otteeseen maajoukkuemies Rasmus Schüller.

56. minuutin kohdalla tapahtui siinä vaiheessa ehkä se väistämätön, eli HJK:n kova painostus kantoi hedelmää. Riku Riski sai pallon oikealla ja hän eteni sivuttain keskelle ja latasi pallon kylmästi aivan TPS-maalin vasempaan alakulmaan.

Klubi iski ratkaisevan tuntuisen 2-0-maalin 65. minuutin kohdalla. HJK-kippari Nikolai Alho antoi viiltävän tarkan syötön oikealta maalin eteen ja Tim Väyrynen kävi lakaisemassa pallon verkkoon.

– Klubin toisen maalin jälkeen tuntui vähän jo siltä, että oliko se tässä, mutta ei kuitenkaan luovutettu ja taisteltiin loppuun asti. Peli kestää aina sen 90 minuuttia ja lisäajat päälle, Koponen muistutti.

Tepsin Oskari Jakonen juoksi ja pujahti muutamankin HJK:n pelaajan läpi kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta vielä ei natsannut.

87. minuutin kohdalla sitten kolahti. TPS hyökkäsi ennakkoluulottomasti ja Jakonen pääsi uimaan oikealta boksiin ja syötti pallon keskelle Mika Ääritalolle, joka junttasi pallon kylmästi verkkoon.

Kukaan ei uskonut siinä vaiheessa, että Palloseura nousisi vielä tasoihin, mutta niin se vaan teki – ja vieläpä lisääjalla! TPS:n tasoitusmaalin iski Rasmus Holma Albijon Muzacin upeasta sivuttaissyötöstä, kun ottelun pelikello näytti lukemaa 91.26!

– Viimeisen vitosen aikana tehtiin kaksi maalia ja kaikki maalit on maaleja. Todella hyvä fiilis nyt ja tärkeä pinna meille. Onhan sitä kummallisempiakin asioita nähty kuin tämä nousu, tästä on tosi hyvä jatkaa nyt eteenpäin, Koponen hehkutti.

TPS nousi 2-2-tasapelillään taas tasapisteisiin Hakan kanssa ja maalierolla ohi. TPS:llä on HJK-pelinkin jälkeen yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin Hakalla. Palloseura matkustaa jo ensi sunnuntaina Tampereen Ratinaan Ilveksen vieraaksi.


Ottelukooste TPS jalkapallon YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=1d58Bn6fSPI

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia