ÅIFK murskasi Härmän

Pienen luovan tauon (kokonaista 9 päivää) jälkeen TPS:n yhteistyöseura ÅIFK palasi tositoimiin eilen Hämeenlinnassa. Kaurialan Stadion oli pelipaikkana siinä mielessä lupaava, että vierailijoiden edellinen voitto tuli samaisten pitkien portaiden juurelta FC Hämeenlinnaa vastaan. Sen jälkeen saldoksi kertyi viiden ottelun tappioputki. Toki vastukset olivat osin sarjan parhaimmistoa, mm. FC Jazz kahdesti. Siltikin tämän ottelun ainoa konkreettinen tavoite oli saada 3 pistettä plakkariin ja kurssi käännettyä. Härmä voitettiin keväällä Turussa, mutta 3 päästettyä maalia tuolloin aiheutti pientä epävarmuutta. Kokoonpanossa oli muutamia muutoksia edelliseen otteluun. Pelikieltoisia (Kaari, Aftab) korvasivat Ville-Valtteri Starck ja Juho Lehtonen TPS:n riveistä. Lisäksi Matias Louanto suoritti ensiesiintymisen ÅIFK paidassa.

Heti ensi minuutit näyttivät että ÅIFK:n latautuminen oli onnistunut. Peli oli täydellisesti vierasjoukkueen hallussa ja syöttömyllyä pyöritettiin Härmän kenttäpuoliskolla. Painostusta kuvaa erikoinen 4 kulmapotkun sarja, joka jo koetteli Lucas Gabrielssonin peruskestävyyttä kun nämä sattuivat vielä vuoropuolilta. ”Luken” uurastus palkittiin 10 minuutilla kun seitsemäs kulmuri (toim. huom. tasaisen vauhdin taulukolla kulmia olisi kertynyt tätä menoa yli 60!) tuotti tulosta pallon sujahtaessa etukulmasta suoraan reppuun. Santeri Peltolan hämäysliikkeellä oli toki osuutta asiaan.

Viisi minuuttia tästä ja Peltolan viereen keskikentälle hyvin kotiutunut Louanto vapautti TPS:n edustusjoukkueen Juho ”Turbo” Lehtosen laukaisupaikkaan. Laukaiseminen kannattaa, sanotaan, ja maalivahdin lievällä avustuksella pallo löytyi toistamiseen Härmän verkosta. ÅIFK:n nälkä ei ollut vielä tyydytetty ja tekemisestä paistoi halu tappaa ottelu mahdollisimman nopeasti. Vasemmalla laidalla pirteästi operoinut Riku Sjöroos esittikin 22. minuutilla näyttävän soolon. 4 vastustajan pelaajaa nippuun ja pallo tyylikkäästi maaliin.

Taas viitisen minuuttia ja vasen laitapuolustaja, ja niin ikään TPS:n liigajoukkueen riveihin kuuluva, Ville-Valtteri Starck sai palkinnon nousuistaan. Dardan Sadiku antoi hyvän rakentelun jälkeen läpisyötön, josta Starck tempaisi ottelulle lopullisen niitin 0-4. Tämän yksipuolisen puolituntisen jälkeen ottelu hieman tasaantui. Turbo Lehtosella oli pari laukaisupaikkaa ja vastaavasti kotijoukkuekin sai pari kulmuria.

Puoliajalla Miro Tenho nilkutti vaihtoon ja armeijasta kotiutunut Joona Jussila pääsi ensi kertaa kentälle. Tavoitteeksi otettiin nollan pitäminen ennemmin kuin maalijuhlat. Ensimmäisen jakson lopun lievä herpaantuminen saatiinkin paikattua ja toisen jakson alku oli terävää suorittamista ja palloa maltettiin liikuttaa vähin kosketuksin. Tällöin vastustajan askelmäärä on yleensä pallollista joukkuetta suurempi.

Tunnin kohdalla Lehtonen vaihdettiin kevätkierroksella Härmää 4 maalilla kurittaneeseen Alban Feratiin. Ilahduttavaa oli myös kapteeni Viljami Alhon palaaminen pelaavaan kokoonpanoon hänen korvatessaan Louannon. Lisämaaleja ei toisella jaksolla nähty.

Härmällä oli koko ottelussa oikeastaan vain yksi tilanne kun TPS:n Ville Rannikon syöttö kimposi onnekkaasti karvaajalle. ”Rankkari” ehti kuitenkin itse blokkaamaan erheensä. Vastaavasti kotijoukkueen Tatu Mäkelä sai blokattua muutamankin kudin mm Peltolalta. Feratinkin laukaukset heiluttivat tänään vain moukarihäkkiä. Niin, ja niitä kulmapotkuja kertyi Åbolle lopulta 14. Ne olivat edelleen Gabrielssonilta tasaisen laadukkaita Jussilan päästessä parikin kertaa palloon. Topparin onnistunut debyytti jäi kuitenkin ilman kruunua.

Tärkeintä oli kuitenkin kolme pistettä. Lisäksi omassa päädyssä pysyi nolla. Alun esitys oli terävä, pallossa oli hyvä tempo ja suoritustaso pysyi hyvänä läpi ottelun. Veikkauspisteet menivät Gabrielssonille, Starckille ja Sjöroosille. Myös Niinivirta ja Peltola ansaitsevat erityismaininnat.

Seuraavaksi ÅIFK kohtaa TPV:n, joten haaste varmasti kovenee, mutta ensimmäisen puolen tunnin esityksellä heitäkin horjutetaan.

Härmä-ÅIFK 0-4 (0-4)