Ahde, Ristola ja Tapaninen siirtyvät TPS:n riveihin

Jalkapallon Veikkausliigaan kaudeksi 2018 palannut TPS on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Hyökkääjä Elias Ahde siirtyy TPS:ään uutena pelaajana SJK:n riveistä yhden kauden mittaisella lainasopimuksella. Hänellä on voimassa oleva sopimus SJK:n kanssa kauden 2019 loppuun asti. Toinen hyökkääjä, Aleksi Ristola, puolestaan palaa TPS:n riveihin reilun neljän vuoden tauon jälkeen yksivuotisella sopimuksella. Puolustaja Antto Tapaninen liittyy TPS:ään JJK:sta yksivuotisella sopimuksella.

21-vuotias Ahde teki Veikkausliigadebyyttinsä viime kauden alussa SJK:n paidassa FC Lahtea vastaan. Sen jälkeen hän pelasi kuusi ottelua lainalla JJK:ssa, jossa syntyi Veikkausliigauran kaksi ensimmäistä ja toistaiseksi ainoaa maalia. Hän palasi sen jälkeen vielä takaisin SJK:hon, jatkaen sieltä kuitenkin loppukauden kattavalla lainalla Ykkösessä pelaavaan KPV:hen. Tämä Ilmajoelta kotoisin oleva SJK-kasvatti on pelannut Jalkapallon Ykköstä myös FC Jazzissa ja FC Hakassa. Veikkausliigaotteluita hänellä on koossa nyt yhteensä 13.

28-vuotias Ristola voitti jo kaudella 2008 TPS:n P20-joukkueessa Suomen mestaruuden. Hän pelasi sen jälkeen Jalkapallon Ykköstä Pääkaupunkiseudun joukkueissa. Hän debytoi Veikkausliigassa kaudella 2012 TPS-paidassa. Ristola pelasi TPS:ssä kahden kauden aikana 54 Veikkausliigaottelua, joissa syntyi 14 maalia. Sen jälkeen hänen liigauransa on jatkunut FC Hongassa, MYPA:ssa, FC Lahdessa, PK-35:ssä sekä viimeksi HIFK:ssa. Ristola on pelannut yhteensä 165 Veikkausliigaottelua ja viimeistellyt niissä 33 maalia. Ristola on alun perin Helsingin Palloseuran kasvatteja.

TPS-puolustus vahvistuu puolestaan Antto Tapanisella, joka pystyy pelaamaan niin keskuspuolustuksessa kuin puolustuksen laidallakin. Nyt 28-vuotias Tapaninen aloitti Veikkausliigauransa kasvattajaseurassaan JJK:ssa kaudella 2009. Hän on pelannut Veikkausliigassa yhteensä 66 ottelua ja henkilökohtainen maalitili aukesi viime kaudella. Hän kuului JJK:n runkopelaajiin myös Ykkösen kausilla 2014-16.

– Kaikki kolme sopivat erinomaisesti filosofiaamme ja pelitapaamme. Mukana tulee myös rutiinia oman hyvän runkomme päälle. Kaikki kolme ovat sopeutuvaisia joukkuepelaajia. Joukkue ei ole vielä tässä, vaan muutaman muunkin pelaajan kanssa vielä neuvotellaan, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen taustoittaa.

– Eliasta olen seurannut monta vuotta, hän sopii hyvin meidän systeemiimme ja maalejakin on tullut hyvällä prosentilla vähän joka paikassa. Aleksi on kokenut voimahyökkääjä ja sellainen suoraviivainen juoksija. Antto taas tuo liigatason rutiinia, monipuolisuutta sekä laajuutta puolustuslinjaamme, Laurikainen vielä tarkentaa.

TPS:llä on nyt sopimukset yhteensä seitsemäntoista (17) eri pelaajan kanssa kaudesta 2018.

Ahteen, Ristolan ja Laurikaisen haastattelut TPS TV:ssä »
https://tpstv.fi/ahde-ristola-tapaninen-siirtyvat-tpsn-riveihin/

Kuvassa tuoreet sopimuspelaajat Aleksi Ristola ja Elias Ahde.

Lisää uutisia