Ada Liljeström siirtyy naisten edustusjoukkueeseen

TPS on solminut kauden 2022 kattavan pelaajasopimuksen maalivahti Ada Liljeströmin kanssa. 17-vuotias Liljeström on KaaPo:n kasvatti ja hän on tuttu myös nuorten maajoukkueista. Debyytti mustavalkoisissa tapahtui kaudella 2019 TPS:n ja KaaPo:n T18 yhdistelmäjoukkueessa. Kausi 2020 meni pääosin KaaPo:n naisten edustusjoukkueessa, mutta seuraavalla kaudella Liljeström oli taas torjuntavastuussa T18-joukkueessa. 

– Siirto Tepsin edustuksen puolelle tuntuu todella hyvältä! Pääsen haastamaan itseäni ihan uudella tavalla entistä kovemmassa ympäristössä. Olen itse pelaajana intohimoinen, tarkka ja tunnollinen. Halu kehittymiseen on kova ja pyrin heti hyödyntämään uutta tietoa omassa tekemisessäni. Tarkkana maalivahtina kiinnitän huomiota pieniin asioihin, jotka auttavat kehittymään entistä paremmaksi. Vahvuuteni ovat pelin avaamisessa, tunnollisessa tekemisessä ja torjumisessa. 

Siirto edustukseen ei kuitenkaan ole täysin uusi kokemus Liljeströmille, sillä hän harjoitteli edustuksen mukana jo kaudella 2021. Joukkue ja sen vaatimustaso on siis tuttua. 

– Viime kauden käynnit edustuksen puolella opettivat paljon omista heikkouksistani ja vahvuuksistani. Vaativammat ja nopeatempoisemmat treenit näyttivät minulle niitä asioita, joita pitää selkeästi treenata enemmän. Esiin nousi kuitenkin hyvin myös ne taidot, joiden takia pärjään haastavammassakin ympäristössä. B:n puolella vaatimustaso oli kova, mutta ero edustukseen on merkittävä. 

Maalivahtivalmentaja Siiri Välimaan opit ehtivät tulla tutuksi jo B:n puolella, sillä hän toimi edustuksen lisäksi maalivahtivalmentajana myös junioreissa. Yhteisiä maalivahdin harjoituksia oli iltojen lisäksi myös aamuisin ja Liljeströmin mukaan kohdennettu harjoittelu on ollut tärkeää. 

– Säännöllinen maalivahtivalmennus aamuharjoituksissa on ollut sellainen asia, joka on suuresti kehittänyt pelaajia junnuvuosina. Tepsin junnuissa maalivahdeilla on myös ollut kova kilpailutilanne, sillä hyviä maalivahteja on ollut useampi. Jokaisen on pitänyt antaa kaikkensa, jotta kentälle pääsisi ja tämä auttaa kaikkia kehittymään. Kauden 2021 aikana koin hienoja henkilökohtaisia saavutuksia ja oivalsin omista otteistani uusia asioita, joiden kautta kehitin itseäni. 

Vaikka Liljeström saikin kauden 2021 aikana paljon vastuuta T18-joukkueessa, jätti kausi myös vähän hampaankoloon, sillä pienet loukkaantumiset sotkivat kautta. Nyt edessä on kuitenkin uusia mahdollisuuksia. 

– Viime kaudella tuli muutama loukkaantuminen, jotka vaikuttivat omaan kauteeni, joten tulevalla kaudella suurin tavoite on ehjä kausi. Toinen on iso tavoite on tietysti löytää oma roolini uudessa joukkueessa ja kehittyä pelaajana. Tietysti tähtään myös siihen, että olen taas mukana oman ikäluokkani maajoukkueissa! 

 

 

Maalivahtivalmentaja Siiri Välimaan kommentit:

– Lille oli viime kauden aikana jo treeniringissä, joten se tekee siirtymisestä helpompaa. Lille on määrätietoinen hyvin harjoitteleva maalivahti joka haluaa oppia paljon. Olen varma että hän tulee ottamaan tämän kauden aikana ison harppauksen eteenpäin. 

Lisää uutisia