AC Oulu -ennakko: Vesiaho heti kokoonpanoon – Hradeckyt mukana jo joukkueharjoituksissa

Ensi lauantai on seuran oma juhlapäivä, kun molemmat edustusjoukkueet pelaavat pelinsä peräkkäin. Naiset aloittavat liigaottelulla Åland Unitedia vastaan yläkentällä klo 14.30. Sen jälkeen edessä on siirtymätaival kohti Veritas Stadionia, jossa Palloseuran miehet ja AC Oulu ottavat yhteen klo 17.00 alkaen.

Lauantain TPS-päivästä tekee erityisen mielenkiintoisen se, että molemmissa pelissä on myös roppakaupalla panosta. Naiset koettavat varmistella omia asemiaan ylemmän loppusarjan kastissa ja miehet jatkavat FC Hakan takaa-ajoa. Lisäksi TPS haluaa kasvattaa eroa tämän hetken sarjakakkosena takana vaaniviin uhkaajiin. TPS on sarjataulukossa erikoisessa tilanteessa, kun matkaa niin ylös- kuin alaspäin on seitsemän pistettä.

TPS kohtaa AC Oulun mukava kolmen matsin voittoputki takanaan. Ensin kaatui EIF Turussa 4-0 ja sen jälkeen raitapaidat ryöpyttivät TPV:tä Tammelassa lukemin 4-1. Viimeisin voitto oli sitten jo vähän tiukeammassa, mutta AC Kajaanikin taipui lopulta Kainuun pääkaupungissa lukemin 1-0. Tepsin voittomaalin ladannut Eliécer Espinosa nousi kauden kahdeksannella maalillaan koko sarjan maalipörssin keulapaikalle.

TPS:n lauantainen vastustaja AC Oulu rankattiin kaikissa mahdollisissa medioissa Jalkapallon Ykkösen suurimmaksi ennakkosuosikiksi ennen kauden alkua. Siihen nähden kauden alku on ollut erittäin suuri pettymys. Juuri tämä seikka tekee kuitenkin AC Oulusta äärimmäisen haastavan vastustajan.

AC Oulu palasi kesäkuun puolessa välissä takaisin vanhan tutun valmentajan, Rauno Ojasen, komentoon. AC Oulu on pelannut sen jälkeen kolme kotiottelua peräkkäin, mutta ilman voittoa. Ensin FC KTP haki pisteet Antti Mäkijärven maalilla ja sen jälkeen AC Kajaani ja TPV pakottivat oululaiset tasapeleihin. AC Oulu on sarjassa tällä hetkellä viidennellä sijalla yksitoista pistettä TPS:ää jäljessä.

TPS sai keskiviikkona mieluisan vahvistuksen, kun toppari Valtteri Vesiaho siirtyi Turkuun HJK:sta. 20-vuotias Vesiaho heti pelata Klubissa yhteensä 18 Veikkausliigaottelua. TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen on korostanut Vesiahon johtajaominaisuuksia ja mies Palloseuran kokoonpanossa heti lauantaina. Jessy Landon tarina TPS-paidassa tuli samalla lopulliseen päätökseen.

Hienoa on myös se, että Matej ja Tomas Hradecky ovat painaneet TPS:n joukkueharjoituksissa täysillä mukana. Sen sijaan Albijon Muzaci joutui jättämään Tepsin harjoitukset torstaina väliin. Myös Rasmus Holmalla on ollut pieniä terveysongelmia.

Päävalmentaja Pikkaraisen haastattelu TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/ac-oulu-ennakko-vesiaho-heti-kokoonpanoon-hradeckyt-mukana-jo-joukkueharjoituksissa/

TPS treenasi torstaina 21 miehen voimin, joten valmennuksella on taas sopivasti vaihtoehtoja käytettävissä AC Oulu -ottelu varten.

Yksittäiset liput ennakkoon: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-ac-oulu-lippuja/251367

TPS – AC Oulu on myös Veikkauksen Vakion kohteena: https://www.veikkaus.fi/fi/vakio

Elisa Viihde esittää kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut kaudella 2019. Kaikki Ykkösen 135 ottelua esitetään netissä selostettuina hintaan 9,90 € / kk.

Pääset katsomaan myös TPS – AC Oulu -ottelua osoitteessa: https://elisaviihde.fi/sport/2019-7-13-TPS-ACO/71a099ac-491c-423d-945a-783d9ef74588

TPS AC Oulu lauantaina 13.7. klo 17.00 – tervetuloa!

Lisää uutisia