Ääritalon oivallus pysäytti SJK:n – TPS:n toiveet edelleen hengissä

TPS voitti lauantaina Veikkausliigan rästiottelussa SJK:n lukemin 1-0. TPS otti samalla kauden neljännen voittonsa ja nousi sen myötä enää kahden pisteen päähän IFK Mariehamnista ja karsintaviivasta. TPS:n 1-0-voittomaalin viimeisteli Mika Ääritalo heti toisen puoliajan alkajaisiksi ottelun 48. minuutilla.

TPS:llä on Veikkausliigassa jäljellä enää yksi ottelu, kun kauden 2019 Suomen mestari KuPS saapuu Kupittaalle vieraaksi ensi keskiviikkona. Vastaavasti IFK Mariehamn kohtaa sunnuntaina toisessa rästiottelussa kotonaan HJK:n. Ahvenanmaalaiset matkustavat keskiviikon päätöskierroksella Valkeakoskelle Hakan vieraaksi.

Ääritalon voittomaali oli taas hieno osoitus kokeneen taisteilijan peliälystä. Koko tilanne sai alkunsa Jeanin vasemman laitan syötöstä Joakim Latoselle. Hienon pelin pelannut Latonen kuitenkin hieman kompuroi tilanteessa ja pallo ajautui SJK-puolustaja Niko Markkulalle. Tämä antoi kuitenkin paineen alla huolimattoman palautuksen maalivahti Walter Viitalalle ja tilanteen oivaltanut ja ennakoinut Ääritalo juoksi nopeasti väliin. 301 liigaottelun TPS-hyökkääjä otti pallon, kiersi kylmän rauhallisesti Viitalan ja löi pallon tyhjiin.

– Me olimme ottelun alussa jopa aika ylivoimaisia, mutta ei pystytty tekemään sitä maalia. TPS:n johtomaali oli tämän ottelun käännekohta, se jotenkin katkaisi meidän pelimme, SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara manasi.

TPS:n hyökkäyspeli oli jopa johtomaalin jälkeen juonikkaampaa kuin SJK:n hyökkäyspeli ja pallo pysyi erittäin hyvin mukana. Aloituksessa pelanneet Jonni Peräaho ja Alim Moundi tukkivat keskikentän. Hyökkäyspäässä Ääritalo otti uraltaan tutun ratkaisijan roolin, mutta mainiota tukea tuli myös Santeri Haaralalta, Jeanilta ja Latoselta. Puolustuspäässä Aldayr Hernández oli kentän kuningas ja hän hallitsi suvereenisti kentän ilmatilaa. Hernándezilla oli kaiken kukkuraksi loistopaikka puskea ratkaiseva 2-0.

– Pidettiin palloa ihan hyvin, varsinkin toisella puoliajalla heitettiin haastetta SJK:lle pallollisesti. Ei väsytäkään niin paljon, kun oma joukkue pitää palloa. Olihan meillä pakkovoiton paikka. Tavallaan tämä tilanne oli vapauttava, toisaalta taas ei. Tavallaan ei ollut mitään hävittävää enää, ehkä sieltä tuli sitten se rentous, Latonen arveli.

– Hyvä peli meiltä, tiedettiin hyvin SJK:n vaarallisuus. Ekalla jaksolla pallo oli liikaa SJK:lla, mutta koetin puhua tauolla, että rohkeammin vaan eteenpäin. Meillä ei ollut mitään hävittävää enää. Koko viikko ollaan treenattu, että Jokke (Latonen) pääsee niihin aukkoihin. Loistava peli häneltä, ylivoimaisesti paras. Jeanilta kauden paras peli, tosi hyvä taistelu. Maali oli lähellä, hän on isokokoinen, hänellä on hyvät erikoistilanteet. Hän teki juoksunsa myös erittäin hyvin ja tukki tietyt tilat, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson kiitteli erikseen.

– Tämä kausi on nyt mennyt niin kuin se on mennyt ja tarkoitan nyt päätöksentekijöitä. Joukkueen kannalta positiivista on se, että ollaan koko ajan parannettu, vaikka tulosta ei ole aina tullut. Takaiskuja on totta kai myös tullut, myös katkeria tappioita, ja jäänyt taas toisaalta jossittelua joistain peleistä. Yleisesti pelimme on mennyt kuitenkin koko ajan eteenpäin, Johansson summasi.

– Katsotaan mitä huomenna tapahtuu Maarianhaminassa ja mennään sitten siihen viimeiseen KuPS-peliin. Huomenna meillä on täyttä lepoa jalkapallosta. Ja maanantaina sitten mennään taas täysillä, TPS-luotsi vielä lupasi.


Ottelukooste TPS jalkapallon YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/watch?v=FB98WardIw8

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia