Ääritalo kertaa derbymuistojaan sunnuntain alla

TPS kohtaa sunnuntaina paikallisvastustaja Interin tulikuumassa Turun derbyssä. Ottelu alkaa klo 18.30 Vertitas Stadionilla ja lippuja matsiin on vielä saatavilla ennakkoon TPS:n nettilipunmyynnistä sekä stadionin lipunmyyntipisteestä tänään klo 17-19 tai ottelupäivänä klo 12 alkaen. Kyseessä on kauden ensimmäinen paikallispeli, koska ensimmäinen Interin isännöimä derby siirrettiin pelattavaksi syyskuussa.

TPS on pelannut viime aikoina lupauksia herättävästi ja on vahvasti mukana mitalitaistossa kun taas Inter johtaa Veikkausliigaa 38 pisteellä. TPS on pelannut yhden ottelun Interiä vähemmän, joten sunnuntaina joukkueella on loistava mahdollisuus kaventaa joukkueiden välistä kadeksan pisteen eroa. Viime kierroksella TPS jäi 1-1 kotitasapeliin IFK Mariehamnin kanssa ja Inter haki 2-0 vierasvoiton Valkeakosken Hakasta. Molemmat seurat ovat kuntopuntarin kärkipäässä.

Lisävivahteita otteluun tuovat tärkeiden pelaajien loukkaantumiset. Interiltä sivussa saattavat olla tehopelaajat Mika Ojala ja Henri Lehtonen, mikä olisi kova isku vihollisleirissä. Lisäksi hollantilaisvahvistus Pim Bouwman oli sivussa Haka-ottelusta. Joni Kauko on puolestaan pelikiellossa sunnuntain ottelussa. Tepsillä taas isoin kysymysmerkki koskee hyökkääjä Mika Ääritalon pelikuntoa. Viime pelistä sivussa olleen Ääritalon toivotaan toipuvan sunnuntain peliin. Lisäksi Mariehamn-ottelussa punaista katsellut Jarkko Hurme on varmasti sivussa derbystä. On sanomattakin selvää, että molemmat joukkueet tekevät kaikkensa, että saavat tähtipelaajansa kentälle kauden tärkeimpään matsiin.

Viime vuosina paikallispelit ovat olleet todella tasaisia. Viime kaudella kaksi peleistä päättyi tasapeliin ja yhden voitti TPS. Merkille pantavaa on, että Tepsi ei ole hävinnyt paikallispeliä Veikkausliigassa sitten kauden 2009, jolloin kauden ensimmäisessä derbyssä Inter onnistui voittamaan 2-0. Toivottavaa on siis, että tappiottomien paikallispelien trendi jatkuu ensi sunnuntaina.

Derbyn alla haastattelimme TPS:n Mika Ääritaloa, jolla on kokemuksia monista paikallispeleistä Interiä vastaan:

1. Mikä on hienoin derbymuistosi?
Hienoin derby on ollut ilman muuta vuoden 2009 ottelu joka päättyi 2-0 voittoon. Tupa oli täynnä ja tunnelma aivan mahtava, myös kannattajien tekemä päätytifo oli upea.

2. Milloin pelasit ensimmäisen derbysi ja miten se päättyi?
Ensimmäinen derby taisi olla vuonna 2006 ja se päättyi 2-2. Tehoni olivat muistaakseeni ottelussa 1+1.

3. Kuka Interin pelaajista on ollut vaikein vastustajasi derbyissä vuosien varrella?
Joni Ahoa vastaan on aina ollut vaikea, mutta myös mukava pelata.

4. Jos olisi pakko valita yksi nykyinen tai entinen Inter-pelaaja, jonka kanssa lähtisit autiolle saarelle niin kuka se olisi ja miksi?
Jos Hooiveldin ihan siitä syystä, että häneltä ei ainakaan jutut lopu kesken.

5. Ottelun lopputulos ja Tepsin maalintekijät?
Tepsi voittaa ottelun 1-0 ja maalin iskee hyvään derbyvireeseen jo talvella yltynyt Aleksi Ristola.

Lisää uutisia