A-maajoukkuepelaaja Ria Öling palaa takaisin TPS-paitaan

Naisten liigaa johtava TPS saa todella kovan vahvistuksen, kun Ria Öling palaa takaisin seuraan loppukauden 2017 kattavalla sopimuksella. TPS:ää edelliset kolme kautta edustanut Öling pelasi kevään Espanjan pääsarjatasolla Santa Teresa Club Deportivon riveissä, mutta hän ei käyttänyt seuran tarjoamaa optiota uudesta jatkosopimuksesta. 22-vuotiaalla Ölingillä on kuitenkin uudessakin TPS-sopimuksessa pykälä, joka mahdollistaa siirron ulkomaille kesken sopimuskauden.

Ria Öling on pelannut Naisten liigassa yhteensä 95 ottelua ja hän on viimeistellyt niissä 52 maalia. 49 näistä maaleista on syntynyt TPS-paidassa. Tämä vaasalaislähtöinen hyökkäävä keskikenttäpelaaja on edustanut liigaurallaan TPS:n lisäksi myös PK-35:ttä, jonka riveissä hän voitti SM-kultaa ja Suomen Cupin kaudella 2012. Viime kaudella TPS:ssä SM-hopeaa voittanut Öling valittiin koko Naisten liigan parhaaksi pelaajaksi kaudella 2014.

Öling edusti Suomea alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnauksessa vuonna 2013 sekä alle 20-vuotiaiden MM-lopputurnauksessa vuonna 2014. Hän on pelannut myös 15 A-maaottelua, joissa hän on viimeistellyt kaksi maalia. Öling valittiin myös tuoreimpaan Naisten A-maajoukkueeseen, joka kohtaa Kiinan Changzhou Cityssä 11.6. Öling on jo liittynyt TPS:n harjoitusvahvuuteen, mutta hänen pelilupa-asiansa eivät olleet vielä perjantai-iltapäivään mennessä kunnossa.

– Nyt vaan odotetaan, että saadaan peliluvat mahdollisimman nopeasti kuntoon. Hänen intonsa pelaamaan heti, on tietysti kova. Ria teki täällä kolmen kauden aikana todella kovat tehot ja hän nousi liigamme eliittipelaajaksi, joten erittäin mielellään otamme hänet tänne takaisin. Tämän siirron myötä joukkueeseen tulee taas lisää kilpailua, sekä uusia vaihtoehtoja, TPS:n päävalmentaja Sami Haltia summaa.

Lisää uutisia