A-juniorit kruunasivat TPS:n superviikonlopun

TPS:lla oli oikea superviikonloppu, kun se nappasi neljässä SM-sarjan ottelussa hienot voitot. Lauantaina TPS:n BSM kaatoi HJK:n B-poikien SM-sarjan avauksessa lukemin 2-0. Sitten TPS:n naisten liigajoukkue hoiteli kotonaan Kokkola F10:n maalein 1-0. Lauantain huipensi miesten edustusjoukkueen Veikkausliigaottelu Honkaa vastaan Espoossa, jossa TPS kävi kaappaamassa siis päivän kolmannen voiton lukemin 0-2.

Sunnuntaina seuran A-juniorit kruunasivat TPS:n superviikonlopun, kun joukkue niisti täyden pistepotin VJS:lta A-poikien SM-sarjan ensimmäisessä ottelussa Kupittaalla maalein 3-1. TPS:n maaleista vastasivat Jere Uusitalo, Jonni Peräaho ja Dardan Sadiku.

– Tämä oli tosiaan varsinaisen SM-sarjan avauspeli ja ensimmäiset ottelut ovat aina vaikeita. Olimme kuitenkin heti alusta alkaen hyvällä sykkeellä mukana ja pääsimme heti peliin sisään. Toisella jaksolla meillä oli hetkittäin hieman vaikeaa, mutta kyllä peli kokonaisuudessaan oli meidän, joukkueen päävalmentaja Matthias Ahonen kertoi.

– Joka pelissä meillä on teemana, että tehdään yhdessä joukkueena. Haluamme myös pelata jokaisessa ottelussa tietenkin mahdollisimman hyvin ja kehittää pelaajia. Kun peli kulkee, ovat tuloksetkin luonnollisesti useimmiten hyviä.

A-juniorit päättivät talvella pelatun karsintasarjan viidenteen sijaan ja selviytyivät itse SM-sarjaan jatkokarsinnan kautta.

– Karsintasarja oli meidän osaltamme aika monivivahteinen. Vahvoja joukkueita vastaan pelasimme tosi hyvin, mutta ennakkoon heikompana pidettyjä joukkueita vastaan meillä oli suuria vaikeuksia. Uskon, että meillä on SM-sarjassa mahdollisuudet ihan mihin vain – se on täysin meistä itsestä kiinni. Sarja tulee luultavasti olemaan hyvin tasainen, Ahonen päättää.

A-junioreiden taival SM-sarjassa jatkuu tulevana lauantaina 12.5, kun joukkue matkustaa pohjoiseen Tervarit junioreiden ja Oulun Luistinseuran yhteisjoukkueen vieraaksi. Kotonaan A-pojat ovat tulessa puolestaan seuraavaksi lauantaina 19.5. klo 15.00. Vastassa on tuolloin VIFK ja ottelu pelataan Kupittaan 5 kentällä.

TPS ASM – VJS 3-1 (2-0)
17′ Jere Uusitalo 1-0
43′ Jonni Peräaho 2-0
47′ Samir Heroum 2-1
86′ Dardan Sadiku 3-1

TPS:n avaus:
Kai Nyroos, Lauri Tulla, Viljami Alho, Atte Holmberg, Jonni Peräaho (C), Arsalan Azizi, Dardan Sadiku, Jere Uusitalo (61′ Kivikoski), Matias Tulla (90′ Forsman), Erol Ates (82′ Virtanen), Emil Öhberg

Vaihdossa:
Jami Virtanen, Jesper Kivikoski, Janne Forsman

Varoitukset:
32′ Tulla M.

Lisää uutisia