95 vuotta täyttävä TPS ja Aura Cup houkuttelevat kesäiseen Turkuun

Tänä vuonna 95 vuotta täyttävän Turun Palloseuran järjestämä kansainvälinen junioriturnaus, Aura Cup, järjestetään Turussa jo 15:nnen kerran ensi kesänä. Aura Cup alkaa torstaina 29.6. ja turnaus päättyy sunnuntaina 2.7. pelattaviin finaaliotteluihin. Turnaus järjestetään poikien C14-F8-ikäluokille sekä tyttöjen E10-F8-ikäluokille. Osallistuville C-E juniorijoukkueille taataan vähintään seitsemän ottelua ja F-juniorijoukkueille 10-11 ottelua turnauksessa ja peliajaksi on lyhennetty 1×25 min/peli. Aura Cupin erotuomarit tulevat Turun Erotuomarikerhosta. Nuorimpien ikäluokkien erotuomareina toimivat pelinohjaajat.

Turnauksen otteluita pelataan pääasiassa Kupittaan kentillä. Pelejä on kuitenkin myös Turun Urheilupuiston Yläkentällä sekä Parkin kentällä. Pelialustoina toimivat niin luonnonnurmi- kuin tekonurmikentätkin. Turnaukseen osallistuu ympäri Suomea tulevien joukkueiden lisäksi myös ulkomaalaisia joukkueita. Tähän mennessä osallistumisensa ovat varmistaneet yhteensä jo yli 25 joukkuetta Latviasta, Liettuasta, Puolasta, Venäjältä ja Virosta.

Aura Cupin turnausjärjestelyt vedetään läpi erittäin ammattitaitoisella vastuuhenkilöporukalla, jolla on jo vuosien kokemus turnauksen järjestämisestä. Majoituksesta ja ruokailusta vastaavat koulut sijaitsevat aivan pelikenttien läheisyydessä.

– Kenttäolosuhteemme sekä itse turnausjärjestelyt ovat olleet vuodesta toiseen huipputasoa. Turnaus on ollut alusta alkaen kansainvälinen ja näin laadukkaat suomalaisjoukkueet saavat mitata omia taitojaan myös ulkomaisten joukkueiden kanssa. Annamme erittäin mielellämme tarkempia tietoja turnauksestamme majoituksineen, TPS jalkapallon toiminnanjohtaja Kari Uronen muistuttaa.

TPS:n miesten edustusjoukkue pelaa turnausviikonloppuna virallisen 95-vuotisjuhlaottelunsa. Miesten Ykkösen ottelu TPS-KPV pelataan Kupittaan Veritas Stadionilla perjantaina 30.6. klo 19.22 alkaen. Ottelu tarkka alkamisajankohta mukailee TPS:n perustamisvuotta 1922.

– Kaikki Aura Cupiin osallistujajoukkueet ovat tervetulleita myös seuramme viralliseen 95-vuotisjuhlapeliin. Me myös esittelemme ottelutapahtuman yhteydessä kaikki Aura Cupin osallistujajoukkueet, Uronen lupaa.

Kesäinen Turku on muutenkin loistava lomanviettopaikka ja samalle viikonlopulle Aura Cupin kanssa ajoittuu myös Turun Vanhalla Suurtorilla järjestettävät Keskiaikaiset markkinat, jotka houkuttelivat viime vuonna peräti 155.000 kävijää.

Lisätietoja Aura Cupista: http://www.auracup.net/
Aura Cupiin voi ilmoittautua täällä: https://www.statbeat.com/competitions/176014/register
TPS TV: Aura Cup -video kesältä 2016: http://tpstv.fi/tpsn-kansainvalinen-aura-cup-jarjestetaan-turussa/
Tutusta täällä Turun matkailutarjontaan: http://www.visitturku.fi/

Lisää uutisia