80 maalia Veikkausliigassa iskenyt Demba Savage vahvistaa TPS:n hyökkäystä

Turun Palloseura on solminut yksivuotisen sopimuksen Demba Savagen kanssa. Savage, 33, pystyy pelaamaan sekä laiturina että hyökkääjänä.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johanssonin mukaan Savagen mittava kokemus Veikkausliigasta on liiganousua tavoittelevalle turkulaisseuralle arvokas asia.

– Paineensietokykyä tarvitaan isoissa peleissä, kun haetaan nousua Veikkausliigaan. Kokemusta tärkeistä peleistä saa vain sellaisia pelaamalla. Demba on hyvä roolimalli nuorille pelaajillemme kentällä ja sen ulkopuolella, Johansson sanoo.

Gambiasta kotoisin oleva Savage saapui Suomeen 17-vuotiaana, kun hän teki vuonna 2006 sopimuksen Kokkolan Pallo-Veikkojen kanssa. Savagella on 13 vuoden kokemus Veikkausliiga-peleistä. Hän on tehnyt 80 maalia Suomen pääsarjassa ja voittanut joukkueidensa FC Hongan ja Helsingin Jalkapalloklubin kanssa useita mestaruuksia. Suomen mestaruuden Savage on voittanut neljästi, Suomen Cupin kaksi kertaa ja Liigacupin kolmeen otteeseen. Lisäksi hän on voittanut Ruotsin Cupin BK Häckenin riveissä.

Suomesta on vuosien varrella tullut Savagelle kuin toinen koti. Päätös Tepsiin siirtymisestä oli viime kaudella FC Honkaa edustaneelle Savagelle helppo, sillä TPS:ssä pelaa hänelle HJK-vuosilta tuttu pelikaveri Anthony Annan.

– Kun agenttini kertoi minulle tästä mahdollisuudesta, olin kotona Gambiassa. Ajattelin, että olisi mukava pelata Suomessa ja Turussa. Soitin vielä Anthonylle ja hän kertoi minulle paljon hyvää tästä seurasta, Savage sanoo.

– Tiedän, että TPS:llä on hieno historia ja että joukkue haluaa takaisin Veikkausliigaan. Olen täällä auttamassa seuraa saavuttamaan sen tavoitteleman nousun, Savage toteaa.

Jalkapallon Ykkösen kausi alkaa 18. huhtikuuta. TPS:n joukkue on Savagen sopimuksen myötä valmis. TPS:llä on sopimus 22 pelaajan kanssa. Päävalmentaja Jonatan Johanssonin mukaan pelaajaringissä on nyt enemmän leveyttä kuin viime kaudella ja käytössä on myös erilaisia pelaajatyyppejä.

– Meillä on erittäin kova kilpailutilanne joukkueen sisällä. Kilpailutilanne vie pelaajia eteenpäin, kun pelipaikasta joutuu taistelemaan. Laajan pelaajarinkimme myötä pystyn valmentajana tekemään useita pelaajavaihtoja kesken pelin ilman, että pelaamisen tasomme laskee.

Savage liittyy TPS:n joukkueen vahvuuteen maanantaista alkaen, eikä siten pelaa vielä huomenna lauantaina harjoitusottelussa HJK Klubi 04:ää vastaan.

TPS:n sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Maalivahdit: Jere Koponen ja Aati Marttinen.

Puolustajat: Juri Kinnunen, Rasmus Holma, Kalle Taimi, Joonas Lakkamäki, Samba Benga, Severi Pöysä, Roope Pakkanen, Joonas Sundman.

Keskikenttä ja hyökkäys: Daniel Rantanen, Jesper Karlsson, Kasper Hämäläinen, Santeri Pohjolainen, Jasper Jalonen, Anthony Annan, Albijon Muzaci, Onnipekka Pajula, Olli Jakonen, Simo Roiha, Linus Rönnberg, Demba Savage.

 

Demba Savagen kuva median käyttöön: https://drive.google.com/file/d/10Ui2p2qvDJKsGJYBFDsc00UaubjZR2p7/view?usp=sharing

Lisää uutisia