18-vuotias eteläkorealainen keskikenttäpelaaja Hanjin Cho TPS:ään monivuotisella sopimuksella

Turun Palloseura on tehnyt 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen eteläkorealaisen keskikenttäpelaajan Hanjin Chon, 18, kanssa. TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen kertoo, että seura on jo pidempään etsinyt uusia reittejä löytää lahjakkaita nuoria pelaajia riveihinsä.

– Turun Palloseurassa ei ole juurikaan nähty aasialaisia pelaajia. Meillä on hyvä ja luotettava yhteys Etelä-Koreaan. Harjoittelukulttuuri on siellä erittäin vaativa ja moni nuori pelaaja etsii reittiä, jonka kautta ponnistaa isojen liigojen ammattilaiskentille. Me näemme Chossa paljon kehityspotentiaalia. Odotusarvo ei ole, että hän on huomenna valmis pelaaja, vaan katsomme hänen kanssaan pidemmälle tulevaisuuteen ja siksi sopimus onkin monivuotinen, Laurikainen sanoo.

Etelä-Koreassa jalkapallo on yhdistetty opiskeluun, ja nuoret pelaajat pelaavat koulujensa joukkueissa. Cho on pelannut Yeongdeungpo Technical High Schoolin joukkueessa. Opintonsa nuorukainen sai päätökseen helmikuussa. Paikallisen harjoittelukulttuurin intensiivisyydestä kertoo hyvin Chon tyypillinen päivärytmi.

– Normaali päivärytmini on ollut sellainen, että olen herännyt vähän ennen aamukuutta ja lähtenyt sitten viiden kilometrin juoksulenkille. Sen jälkeen minulla on ollut aamun ja aamupäivän ajan oppitunteja. Lounaan jälkeen iltapäivällä on ollut jalkapalloharjoitusten vuoro. Päivällisen jälkeen illemmalla on ollut vielä fysiikkatreenit, Cho kertoo.

Sopimus TPS:n kanssa tarkoittaa Cholle isoa elämänmuutosta paitsi kielen ja kulttuurin kautta arjessa niin myös pelikentällä. Edessä siintävät uran ensimmäiset miesten pelit.

– Nyt ensiksi tavoitteeni on päästä pelaamaan miesten pelejä. Olen jo treenannut TPS:n kanssa. Joukkueessa on hyviä pelaajia, kaksi entistä Suomen maajoukkuepelaajaakin. Voin varmasti oppia heiltä paljon ja kehittyä pelaajana. Pidemmällä tähtäimellä tavoitteeni on päästä jalkapalloammattilaiseksi vielä kovempiin liigoihin, ja koen, että TPS on hyvä askel sillä tiellä, Cho sanoo.

Päävalmentaja Laurikaisen mukaan TPS saa Chosta hyvin joukkueen pelitapaan sopivan ja taitavan keskikenttäpelaajan.

– Cho on teknisesti taitava pelaaja, joka on hyvä pelaamaan hyökkääjän maalipaikkaan laadukkaalla syötöllä. Hänestä huomaa, että taustalla on hyvä harjoittelupohja. Näen Chossa hyvän mittarin meidän omille nuorille pelaajillemme. Cho valittiin viime vuonna Etelä-Korean nuorisomaajoukkueeseen, mutta loukkaantuminen esti tuolloin hänen osallistumisensa.

Valokuva median käyttöön


TPS:n kausikortit kaudelle 2023 ovat myynnissä. Osta omasi Tiketistä!

Lisää uutisia