78. Samson 1-2

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 3 Juri Kinnunen – 14 Juhani Pikkarainen – 4 Rasmus Holma – 6 Atte Sihvonen – 18 Sonny Hilton – 2 Alim Moundi – 20 Jesper Karlsson – 23 Joakim Latonen (46 min 25 Santeri Pohjolainen) – 16 Albijon Muzaci – 21 Elmo Heinonen (59 min 17 Eliécer Espinosa)
Erotuomari: Mikko Leino
Pelipaikka: Mikkelin Urheilupuisto

Ottelun ratkaisu: ”Olemme käyneet Jonin (Daly) kanssa otteludataa läpi kaikista meidän alkukauden peleistämme ja ne kaikki ovat olleet tilastojen valossa meidän pelejämme. Maaliamme kohti on tullut vain muutama laukaus, mutta ne ovat menneet sisään isolla prosentilla. Meidän pitää olla erityisen tarkkoina molemmissa bokseissa, tällä kertaa se onnistui paremmin. Me uskomme kaikki siihen, mitä me teemme, emmekä tule isossa kuvassa muuttamaan juurikaan asioita. Haluamme antaa meidän nuorillemme jatkossakin mahdollisuuksia. Haluamme kehittää nuoria pelaajiamme ja haluamme pelata pallollista peliä, kuten tänään. Me kontrolloimme tänäänkin pääasiassa peliä”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson muistutti.

Arvio omasta joukkueesta: ”Tämän voiton myötä saatiin turhaa hermostuneisuutta pois. Olihan tämä helpottava voitto, koska se voiton saalistaminen on kestänyt näin kauan. Minun mielestäni olisimme ansainneet sen voiton jo aikaisemmin. Meillä oli tänäänkin riittävästi maalipaikkoja ja saatiin ne kaksi maalia, enempäänkin oli paikkoja. Toivon, että saamme loukkaantuneita pelaajia ensi viikolla takaisin. Me käymme bussissa tämän matsin vielä joukkueen kanssa läpi ja sen jälkeen siirretään katse seuraavan peliin”, Johansson lupasi.

Arvio vastustajasta: ”Tässä sarjassa ei ole helppoja vastustajia. MP:llä oli ne vahvemmat jaksonsa ottelun alussa ja lopussa. MP taisteli erittäin hyvin ensimmäiset 15-20 minuuttia ja lopussa ne tuli riskillä päälle. Muuten tämä oli meidän pelimme. Täytyy sanoa, että se MP:n maali tuli kuitenkin vähän kuin sattumalta. Nostan hattua MP:lle, se ei ole helppo vastustaja kenellekään. MP muutti tässä ottelussa hienosti taktiikkaa kesken pelin”, Johansson pisti merkille.

TPS-pelaajan kommentti: ”Oli tosi kiva pelata avauksessa, nyt kun mies alkaa olla kondiksessa. Tänään pääasia oli se, että voitettiin. Tehtiin toisella puoliajalla jokunen tyhmä ratkaisu ja annettiin hetkeksi ihan turhaan momentum MP:lle. Olisi pitänyt tappaa peli jo aikaisemmin. Kyllä me ennakkoon ollaan tiedetty, että sarja on aika tasainen. Vaikka meidän alkumme on ollut tuloksellisesti tutun nihkeä, niin uskoa on riittänyt, että kyllä se homma tästä kääntyy. Nyt saatiin iso voitto, tästä on paljon helpompi mennä ensi lauantain JIPPO-peliin. On ihan eri palata, kun on yleisöä paikalla. Kiitos sille sitkeälle tepsiläisten porukalle, joka vei paikallisia ihan 6-0 katsomossa”, Palloseuran avauksessa ensimmäistä kertaa ollut kippari Rasmus Holma kiitteli.

Päivä osuma: Päivän osuma on tietysti tämän kauden avausvoitto, mutta Joakim Latonen löi maalillaan ottelun alkutahdit. Hän on erikoistunut otteluiden avausmaaleihin, sillä sama mies avasi joukkueensa maalitilin myös Vepsua vastaan. Latonen nappasi pallon haltuun 27. minuutin kohdalla Albijon Muzacin passista, siirsi pelivälinettä hieman eteenpäin, otti muutaman juoksuaskeleen ja antoi vasurin puhua. Latosen ampuma millimetrin tarkka veto painui aivan MP-maalin oikeaan alanurkkaan. Latosen osuma oli todella arvokas, sillä Palloseura pääsi sen turvin taukojohtoon ja tämä osuma johdatti TPS:n kauden avausvoittoon.

Sydän Pelissä: TPS:n alkukauden ykkösmies on ollut Jesper Karlsson. Sama meno jatkui myös sunnuntaina Mikkelin Urheilupuistossa. Viime kauden loukkaantumisesta täysin toipunut Karlsson on kehittynyt huimaa vauhtia ja on jo koko sarjan parhaita pelaajia. Karlssonin 2-0-maaliin johtanut syöttö oli mestarillinen työnäyte. TPS-kasvatti pisti palloa linjan taakse ja Sonny Hilton jysäytti passista suoraan Palloseuran kahden maalin karkumatkalle. Maalista tuli lopulta myös Palloseuran voittomaali. Varakapteeni Karlssonilla oli jälleen sydän pelissä. Myös Karlssonin taistelupari Alim Moundi oli pienen välipelin jälkeen taas tutussa iskussa.

Erikoista: Ruutu lanseerasi lähetyksessään turkulaisen kannattajaviisikon, joka huusi koko muun mikkeliläiskatsomon suohon. TPS-kannattajien äänekäs huuto kaikui läpi lähetyksen alusta loppuun asti. Toki yksittäiset MP-kannattajat koettivat huutaa välillä jotain väliin, mutta melko huonolla menestyksellä. On aika erikoista, että yleisö ei Mikkelissä lämmennyt tämän enempää, vaikka katsomokapasiteettia oli vapautettu jo yli tuhannelle ihmisille. Sunnuntainen voitto oli suuri helpotus niin pelaajille, kuin seuran kannattajillekin.

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.