Valtteri Vesiaho siirtyy TPS-paitaan – Jessy Landon sopimus purettu

Jalkapallon Ykkösessä toisena oleva TPS on tehnyt kaksi siirtoa pelaajarintamalla. TPS saa kokonaan uuden vahvistuksen, kun keskuspuolustaja Valtteri Vesiaho siirtyy TPS-paitaan HJK:sta loppukauden 2019 kattavalla sopimuksella. Vastaavasti keskuspuolustaja ja puolustava keskikenttäpelaaja Jessy Lando jättää TPS:n kesken kauden.

20-vuotias Vesiaho pelasi juniorivuotensa Ponnistuksessa ja Käpylän Pallossa. Hän siirtyi kaudeksi 2017 kaksivuotisella sopimuksella HJK:n riveihin. Vesiaho pelasi HJK:n edustusjoukkueessa kausien 2017 ja -18 aikana yhteensä 18 Veikkausliigaottelua. Hän on pelannut koko kauden 2019 Kakkosen tasolla Klubi 04:n riveissä.

– Saamme uuden nuoren johtajan ominaisuuksin varustetun pelaajan, jolla on myös sopivasti kovuutta. Hänen ehdottomiin vahvuuksiinsa kuuluu myös pelin avaaminen, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen tiivistää.

Vuodesta 2013 lähtien eri ikäkausimaajoukkueissa Suomea edustanut Vesiaho kuului viime vuonna Suomen U19-ikäluokan EM-lopputurnausjoukkueeseen.

Valtteri Vesiahon kummiyritys kaudella 2019 on Paimek Oy.

Vesiahon kuva median käyttöön.

Jessy Landon sopimus purettu

26-vuotias Lando ja TPS ovat purkaneet keskinäisen sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Pariisista kotoisin oleva Lando on palannut jo kotiin. Hän ehti pelata Jalkapallon Ykkösessä viisi ottelua TPS:n paidassa.

– Jessy on hyvä pelaaja, mutta hän ei ollut sitä, mitä me haimme. Hän teki työnsä erittäin ammattimaisesti, mutta peliaika jäi silti aika vähiin. Tässä tilanteessa oli järkevää, että hän hakee haasteita muualta. Toivon kaikkea hyvää hänelle tietysti jatkossa, Pikkarainen kiittelee.

Lisää uutisia