TPS vie kansainvälisen junioriturnauksen pelejä viikonloppuna Paimioon

25.08.2017 12:00

TPS osallistuu neljän ruotsalaisen ja neljän muun suomalaisen seuran kanssa kansainväliseen Nordic Academy Games -junioriturnaukseen 05-, 04- ja 03-syntyneiden poikien ikäluokissa. Suomalaisten ja ruotsalaisten joukkueiden yhdessä järjestetyn turnauksen pääsyn kriteereinä on ollut kansallisen tason menestyksekäs työ junioreiden parissa viime vuosina.

Nordic Academy Games -turnausta on pelattu ja pelataan neljänä viikonloppuna Suomessa ja Ruotsissa. Viikonlopun mittaiset turnaustapahtumat alkoivat keväällä, jatkuvat nyt tulevana viikonloppuna ja loppuvat syyskuussa. Jokainen turnauksen yksittäinen ottelu pelataan suomalaisten ja ruotsalaisen joukkueiden kesken. Ensi viikonloppuna on järjestyksessään nyt kolmas turnausviikonloppu. TPS tuo Paimioon tukholmalaisseurat Brommapojkarnan ja AIK:n. TPS kohtaa ruotsalaisseurat kaikissa kolmessa ikäluokassa lauantaina ja sunnuntaina Paimion Urheilupuistossa. Lauantaina on vuorossa Brommapojkarna ja sunnuntaina AIK.

– Nämä ovat olleet todella hienoja tapahtumia tähän mennessä, aloitehan tähän yhteistyöhön tuli alun perin Ruotsista. Kaikilla meillä oli lopulta samanlainen intressi saada suhteellisen helpolla ja halvalla kansainvälisiä pelejä näiden ikäluokkien pelaajille. Näemme näissä turnauksissa ihan suoraan, missä me menemme ruotsalaisjoukkueisiin verrattuna. Tutustutaan samalla ihan seurojenkin kesken ja saadaan yhteistyötä vähän syvemmälle. Toivon, että opimme heiltä ihan seuranakin jotain uutta, eli mitä he tekevät ehkä hieman eri tavalla siellä, TPS juniorijalkapallon valmennuspäällikkö Joonas Laurikainen taustoittaa.

- Olemme pelanneet tähän mennessä kahtena viikonloppuna, ensin Tukholmassa ja sitten Turussa, mutta nyt saamme tuoda näitä korkeatasoisia junioripelejä myös Paimioon. Valitsimme pelipaikaksi juuri Paimion, koska siellä olosuhteet ovat erinomaiset. Toivomme tietysti, että eri juniorijoukkueet taustoineen saapuisivat katsomaan näitä pelejä, koska näistä voi saada ihan opetustapahtumana yllättävän paljon irti, Laurikainen vinkkaa.

Kaikki Nordic Academy Gameseissa mukana olevat joukkueet:

Ruotsi: AIK (Solna), Djurgårdens IF (Tukholma), Hammarby IF (Tukholma) ja Brommapojkarna (Tukholma).
Suomi: Käpylän Pallo (Helsinki), HJK (Helsinki), FC Honka (Espoo), TPS (Turku) ja Ilves (Tampere).

Ikäluokka / pelaajat kentällä / peliaika / pallon koko / maalin koko:

P12 / 9 vs. 9 / 2 x 30 min / 4 / pieni maali
P13 / 11 vs. 11 / 2 x 35 min / 4 / iso maali
P14 / 11 vs. 11 / 2 x 40 min / 5 / iso maali

Kaikki ottelut pelataan samalla stadionilla peräkkäin. Puoliaikojen välisen tauon pituus on maksimissaan viisi minuuttia. Otteluiden välissä on vähintään 15 minuutin mittainen tauko.

Otteluohjelma Paimiossa kaikissa kolmessa ikäluokassa:

Lauantai 26.8. Paimion KHT:llä:

TPS-Brommapojkarna klo 10.00 (P05)
TPS-Brommapojkarna klo 11.30 (P04)
TPS-Brommapojkarna klo 13.30 (P03)

Sunnuntai 27.8. Paimion KHT:llä:

TPS-AIK klo 10.00 (P05)
TPS-AIK klo 11.45 (P04)
TPS-AIK klo 13.30 (P03)