TPS vei huiman jännitysnäytelmän – Johansson johti raitapaidat heti voittoon!

Tulihan se sieltä! Kauan odotettu Veikkausliigakauden avausvoitto nimittäin. Ja millaisessa paikassa! Selkä seinää vasten Rovaniemen jännitysnäytelmässä. TPS nousi voittonsa myötä myös sarjan jumbopaikalta ohi RoPS:n, joka jäi edelleen metsästämään kauden avausvoittoaan. Päävalmentaja Jonatan Johansson sai näin myös ihannestartin TPS:n ruorissa.

– Hienosti tämä lähti liikkelle, oli täydellinen viikko kokonaisuudessaan tähän alkuun. Enempää en voi vaatia jätkiltä tähän paikkaan. Tuli henkilökohtaisia onnistumisia ja pelin kokonaiskuvakin oli erittäin hyvä, Johannsson kiitteli joukkojaan.

– Oltiin rohkeita, kun piti. Oltiin kurinalaisia, kun piti. Molempien jaksojen alut olivat erittäin hyviä. Oltaisiin tehty paremmalla onnella vielä enemmän maaleja, hän vielä jatkoi.

TPS oli ottelussa kolme kertaa johtoasemassa ja se kolmas johtoasema sitten piti loppuun asti. Palloseuran voittolukemat olivat lopulta 2-3. TPS:n maalintekijöinä kunnostautuivat järjestyksessä Juhani Pikkarainen, Olawale Tehe sekä voittomaalin kumauttanut Jonni Peräaho.

Jonatan Johanssonin valmentama TPS saapui Rovaniemelle ärsytettynä – ja se todella näkyi. TPS vei peliä täysin ensimmäiset puoli tuntia ja olisi voinut johtaa paremmalla tuurilla jopa parilla maalilla. Rodney Strasser ja Mika Ääritalo olivat palanneet TPS:n kokoonpanoon. Strasser jopa avaukseen asti.

Ensimmäisen huippupaikan TPS leipoi kulmapotkun jälkitilanteesta. Niklas Pyyhtiä jakoi palloa ja paluun avaukseen tehnyt Aldayr Hernández puski pallon ylärimaan.

Heti perään TPS sai uuden kulmapotkun, jota meni antamaan jälleen Pyyhtiä. Pallo leijaili ruuhkan taakse, josta Hernández puski pelivälineen maalin eteen ja sieltä Juhani Pikkarainen ohjasi pallon sisään. Maali oli nuorelle TPS-topparille koko liigauran ensimmäinen.

TPS:n hurja vaihe sai heti perään jatkoa ja seuraavaksi Olawale Tehe kolisutteli RoPS-maalin poikkipuuta. Hetkeä myöhemmin RoPS rakensi vasta ensimmäisen kunnon hyökkäyksensä. Juho Hyvärinen latasi, Jere Koponen hieman pomputteli, mutta sai pallon lopulta hyppysiinsä.

Vasta 16-vuotias Niklas Pyyhtiä näytti taituruuttaan sen jälkeen. Upea volley oli painumassa jo verkkoon, mutta RoPS:n Martin Kompalla sai käpälänsä jostain väliin.

RoPS teki puolen tunnin kohdalla tuplavaihdot ja ne tehosivat melko pian. Noin viisi minuuttia ennen taukoa RoPS rynnisti ensimmäistä kertaa tasoihin. Enoch Banza kieputti pallon kanssa TPS-boksin oikeassa kulmassa ja latasi unelmavedon aivan TPS-maalin vasempaan yläpesään.

– Oltiin koko peli mun mielestä parempia, saatiin alkuun päälle heti kova hönky. – Meillä oli paljon paikkoja, mutta ne sai ekan ekasta paikastaan. Eka liigamaali tuntuu ihan loistavalta, Juhani Pikkarainen hehkutti.

Heti toisen puoliajan alussa Tehe oli päästä RoPS-puolustukselta karkuun. Veto lähti vihaisena ahdistettunakin, mutta painui kuitenkin hieman ohi.

TPS rakensi 1-2-johtomaalinsa ottelun 67. minuutilla. Palloa kierrätettiin upeasti mieheltä miehelle ja rovaniemeläisiä vietiin oikein kunnolla. Tatu Varmanen syötti pystyyn Mika Ääritalolle, joka pisti perään hienon passin luukulle Tehen jalkaan ja tämä lakaisi TPS:n taas johtoon.

85. minuutin kohdalla RoPS nousi vielä kerran tasoihin kulmapotkusta, kun Hyvärinen puski pallon suoraan etukulmasta sisään.

Mutta TPS ei lannistunut tässäkään vaiheessa, vaan pelasi loppuun asti. TPS iski erittäin tyylikkään voittomaalin ottelun 88. minuutilla. Tatu Varmanen painoi oikeaa laitaa kohti päätyä ja antoi nerokkaan syötön takaviistoon Jonni Peräaholle, joka tuikkasi pallon maalin vasempaan takakulmaan.

– Tokaankin jaksoon tultiin sisään hyvin, mutta loppuun päästettiin se yksi typerä maali. Nyt näytettiin kuitenkin asennetta loppuun asti ja tehtiin vielä yksi siihen päälle. Ansaittiin voitto, nyt on kiva palata kotiin, Pikkarainen vielä summasi.

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.