TPS taisteli tiukasti – HJK nappasi voiton loppuhetken maaleilla

TPS koki Suomen Cupin ensimmäisessä kotiottelussa tappion, kun HJK haki pisteet mukaansa 2-4 lukemilla.

Mustavalkoiset aloittivat ottelun erittäin terävästi ja painoivat peliä HJK:n kenttäpuoliskolle. Kun ottelua oli pelattu vain reilut viisi minuuttia, nappasi Nelly Lehtilä pallon haltuunsa ja terävän nousun jälkeen pallo upposi vastustamattomasti HJK:n maalin takanurkkaan. Vain hetkeä myöhemmin Laura Linnala sai hyvän paikan, mutta tämän kokeilun Annika Laihanen pysäytti.

Palloseuran vahvan alun jälkeen ottelun tahti rauhoittui aavistuksen verran ja pallo liikkui pääasiassa keskikentällä. Vajaan neljänkymmenen minuutin kohdalla, mustavalkoiset saivat kaksi hyvää paikkaa, mutta maaliverkkoja ei heiluteltu. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa HJK sai kotiyleisön tunteet kuumentaneen pilkun. Ada Liljeström oli hyvin mukana, mutta Leonie Pankrats tasoitti pelin.

Toista puoliaikaa oli pelattu reilut kymmenen minuuttia, kun Taru Kalliovaara nousi vahvasti laidalta maalille ja tarjoili loistavan paikan Nelly Lehtilälle. Tämä ei paikastaan erehtynyt vaan kiitti syötöstä ja iski mustavalkoiset 2-1 johtoon.

TPS puolusti tiiviisti, mutta vartti ennen loppua Ria Karjalainen upotti pallon kulman jälkeen maaliin ja tasoitti pelin. Karjalainen osui viimeisen kymmenen minuutin aikana vielä kahdesti ja HJK nappasi täyden pistepotin 2-4 lukemilla.

Valmennuksen kommentit, päävalmentaja Akusti Salonen

– Onnistuttiin todella hyvin niissä asioissa, joita tänään haettiin. Ihan loppuun asti emme saaneet sitä ylläpidettyä, mutta vastustajaan nähden erittäin hyvä peli meiltä. Emme pudonneet omaan päähän, vaan lähdimme puolustamaan korkealta. Siirryttiin 1-0 johtoon ja ensimmäisen puolikkaan lopussa HJK tasoitti tilanteesta, jota ei olisi pitänyt tulla. Käytiin tauolla asioita läpi ja pelaajat vastasivat hyvin, sillä siirryttiin 2-1 johtoon. HJK oli kuitenkin tänään parempi ja käänsi pelin itselleen.