TPS taisteli Tammisaaressa tasapelipisteen vajaalla

TPS avasi viime viikonloppuna kauden 2019 vierasvoitolla MYPA:sta, mutta tänään raitapaidat jakoivat pisteet EIF:n kanssa Tammisaaressa lukemin 1-1. Vaikka TPS pelasi lähes 80 minuuttia ottelusta yhden miehen vajaalla, oli ottelusta kolme pistettäkin tarjolla. TPS pisti vajaalla todellakin kaiken likoon, mutta ihan voittoon asti se ei tällä kertaa kuitenkaan kantanut. EIF oli yllättävän ponneton ja saamaton kotikentällään yhden miehen ylivoimalla.

TPS joutui ottelussa heti alkuun vajaalle, kun toppari Rasmus Holma sai lujasta taklauksestaan suoran punaisen kortin jo ottelun 17. minuutilla.

– En nähnyt tilannetta ollenkaan, enkä ota siksi kantaa siihen. Pelattiin sen jälkeenkin joukkueena tosi hyvin ja oltaisiin ansaittu kyllä enemmän, mitä nyt jäi käteen, TPS:n keskikentällä koko pelin uurastanut Jonni Peräaho painotti.

-Toisaalta täytyisi tavallaan olla tyytyväinen yhteenkin pisteeseen, kun pelattiin käytännössä koko matsi vajaalla, hän muistutti perään.

TPS meni siitä huolimatta johtoon 39. minuutin kohdalla kahden kokeneen kehäketun ansiosta. Ensin Mika Ääritalo hankki rankkarin ja Sami Rähmönen pamautti pallon sen jälkeen vuorenvarmasti EIF:n verkkoon.

TPS:llä oli toisen puoliajan alussa loistava paikka lisätä johtoaan, mutta Albijon Muzacin luja kuti pysähtyi EIF:n maalirautoihin.

EIF tuli pian sen jälkeen tasoihin erikoistilanteesta 57. minuutin kohdalla, kun EIF:n Benga Samba puski pallon maaliin suoraan kulmapotkusta.

TPS:lle avautui ottelun lopussa avopaikka ratkaista ottelu lopullisesti edukseen. Hienon ottelun pelannut Muzaci purjehti läpi keskikentän ja syötti Solomon Duahin vapaaksi. Duahilla oli huonoa onnea matkassa ja hän pamautti pallon maalin poikkipuuhun.

-Oli tolppaa ja ylärimaa, eli huonoa tuuriakin mukana. Paikkoja meni ihan senteillä paitsioon. Voi olla, että tämä piste tuntuu paremmalta myöhemmin. Iso hatunnosto kaikille, sillä jokainen pisti kaiken likoon ja varmaan vähän enemmänkin. Jokainen äijä raastoi loppuun asti, Peräaho kiitteli.

TPS pelaa ensi viikolla vihdoinkin myös tämän kauden ensimmäisen kotiottelunsa, kun tamperelainen TPV saapuu vieraaksi Veritas Stadionille. Ottelu alkaa torstaina 9.5. klo 18.30 – tervetuloa!